Site pictogram Tilburgers.nl

Jacqueline Hamelink ontvangt Ad Vinkenprijs 2015

2016-05-26 Ad Vinkenprijs 2015 Jacqueline Hamelink
Winnares Jacqueline Hamelink (links) bedankte de aanwezigen met een speciaal optreden

Jacqueline Hamelink tijdens haar dankwoord
Jacqueline Hamelink tijdens haar dankwoord

De Kleinkunstenares, en celliste Jacqueline Hamelink heeft vrijdag 26 mei in de Oranjezaal van het Paleis de Ad Vinkenprijs 2015 in ontvangst genomen. Zij kreeg de prijs uit handen van wethouder Marcelle Hendrickx.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “Met de Ad Vinkenprijs geeft de gemeente uitdrukking aan haar waardering voor de kleinkunst in Tilburg. Kleinkunst is voor mij een bijzondere kunstvorm. Intiem en gevoelig. Het toont de kracht en klasse van een enkel individu, die autonoom publiek weet te raken. En dat kan Jacqueline Hamelink als geen ander. Ik feliciteer haar van harte met deze kleinkunstprijs.”

Uit het juryrapport:

Peer de Graaf tijdens de voordracht van een smartlap van Ad Vinke, de naamgever van de prijs
Peer de Graaf tijdens de voordracht van een smartlap van Ad Vinke, de naamgever van de prijs

“De jury heeft gezocht naar een Tilburgse maker die met zijn of haar intieme performances het publiek weet te ontroeren en die recht doet aan de eigenheid van de kleinkunst van Ad Vinken zelf.” … “In het geweld van het commerciële, het groot, groter, grootst, vertellen Jacqueline Hamelink en haar cello universele verhalen vol mystiek; Het is intiem, intens, absoluut authentiek, immer perfect, vol in de overdracht, recht in het hart, origineel en zeer persoonlijk. Onontkoombaar.”

De prijs is in 1989 ingesteld. Eerdere winnaars waren Jeroen de Leijer, Joris van Midde, Tilburg Cowboys, Karin Bruers, Kristel van Issum, Peer de Graaf, Gummbah, Tom America, Lauran van der Sanden, Zwoele Troelies, Jace van de Ven, De Stijle en Don van Gijsel

Mobiele versie afsluiten