Site pictogram Tilburgers.nl

Jacques Herijgers en Henk Maas (Tilburg Trappers) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding Tilburg Trappers
Bron: website Tilburg Trappers

Jacques Herijgers en Henk Maas zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvangen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Tilburg Trappers, het Chris Verwijst toernooi en de ijshockeysport in het algemeen. Maandag 21 oktober hebben zij de onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Noordanus, tijdens de viering van het 75 jarig bestaan van TIJSC Trappers Tilburg in het IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg in Tilburg.

Jacques Herijgers was onder meer assistent beheerder van de uitrustingen van Tilburg Trappers. Verder was hij begeleider van het eerste team en verricht hij al meer dan 30 jaar archiefwerkzaamheden. Hij staat bekend als de ‘statistiekenman’ van de Trappers. Hij houdt alle statistieken bij en publiceert die cijfers ook in boekvorm. De statistieken dienen onder meer als basis voor het jubileumboek dat uitkomt. Ook is hij betrokken bij de Stichting Organisatie Nationale en Internationale IJshockey Evenementen en draagt hij als bestuurslid en gastheer een belangrijk steentje bij aan het bekende Chris Verwijst toernooi.

Henk Maas stond onder meer aan de wieg van het Chris Verwijst Toernooi. Hij zette het in 1977 op als eerbetoon aan zijn goede vriend (en oud-voorzitter van Trappers) Chris Verwijst. Het toernooi is uitgegroeid tot een bekend toernooi waar clubs uit de hele wereld aan mee doen. In 2014 wordt het toernooi voor de 38e keer georganiseerd. Daarnaast was Henk Maas lid van de jeugdcommissie van Trappers, was hij betrokken bij de begeleiding van nationale jeugdteams tijdens wereldkampioenschappen, is hij sinds 1980 materialenbeheerder van de Nederlandse IJshockeybond en is hij enkele jaren manager geweest van het eerste team van Tilburg Trappers.

Beide heren zijn erelid van de Nederlandse IJshockeybond en Tilburg Trappers.

Mobiele versie afsluiten