Site pictogram Tilburgers.nl

Jarige Gerrit Poels: “Verstand komt met de jaren”

05-11-2014-85-jaar-Gerrit-PoelsZondag 11 mei, om 12 uur ’s middags had een gezelschap van ongeveer 50 mensen zich verzameld bij de voordeur van Gerrit Poels. Schuilend onder bonte paraplu’s en ondersteund door muzikanten werd er een eerbetoon gebracht aan de bekende Tilburgse ‘broodpater’ die deze regenachtige lentedag 85 jaar is geworden. Via Facebook was dit verrassingsbezoek voorbereid en aangezien Gerrit Poels zelf geen Facebook leest, was de verrassing zeer geslaagd.

Sinds 1979 brengt Gerrit Poels elke nacht brood naar mensen die in armoede leven, door regen en wind, en overdag deelt hij brood uit aan iedereen die bij hem aanklopt en heeft hij een luisterend oor. Ralf Embrechts, die het voortouw had genomen voor deze verjaardagsverrassing, zei: “Voor de mensen die hier vandaag gekomen zijn, is het geen bezwaar om in de regen te komen, omdat jijzelf, Gerrit, ook altijd bij nacht en ontij op pad gaat.”

05-11-2014-zingend-publiek-jarig-Gerrit-PoelsHierop vertelde Gerrit Poels: “Gisteren ben ik om 18 uur een beetje grieperig naar bed gegaan om vannacht om 2 uur op te staan, ik heb mijn fiets volledig opgetuigd met tassen brood om deze te gaan bezorgen. Maar de regen kwam met bakken uit de lucht en voor het eerst in 35 jaar heb ik besloten om niet te gaan. Dat ga ik vanmiddag alsnog doen. Zo zie je maar, verstand komt toch nog met de jaren.”

Eind 2011 gaf Gerrit Poels een openhartig interview in twee delen aan heusdeninbeeld.nl

Mobiele versie afsluiten