Site pictogram Tilburgers.nl

Jim van Bergen is Junior Stadsdichter van Tilburg

Jim van Bergen Junior_Stadsdichter_-_300
Jim van Bergen

Jim van Bergen is op 22 maart benoemd tot Junior Stadsdichter. Jim gaat gedichten schrijven bij belangrijke gebeurtenissen.  Ook treedt hij vier of vijf keer per jaar op bij evenementen in de stad.

Sinds 2003 heeft Tilburg elke twee jaar een Stadsdichter, op dit moment en tot augustus 2017 is dat Martin Beversluis. Jasper Mikkers, Esther Porcelijn, Cees van Raak, Frank van Pamelen, Nick J. Swarth en JACE van de Ven gingen hem reeds voor.

2015-09-27_12-43-14-Martin-Beversluis-danser-cultureel-cafe
Martin Beversluis

Zijn junior collega Jim van Bergen krijgt gedurende één jaar een podium in de stad en de kans zijn of haar talent verder te ontwikkelen en jongeren te inspireren en enthousiasmeren voor taalkunst. Naast de optredens vertelt de dichter in zijn gedichten over de betekenis van de stad Tilburg voor jongeren. Het eerste optreden van Jim van Bergen is op Tilburg Got Talent op woensdag 1 juni in Poppodium 013.Acht scholen voor voortgezet onderwijs hebben samen met onder andere de Bibliotheek Midden-Brabant en bureau Cultuur in School Tilburg (CiST) gezocht naar een geschikte kandidaat. De gemeente trok 6.500 euro subsidie uit om dit initiatief voor de komende twee jaar mogelijk te maken.

Wethouder Marcelle Hendrickx (D66, cultuur): ”Wij steunen dit initiatief van harte. Het kunnen werken, creëren en reageren met taal is voor onze jongeren ontzettend belangrijk. Dat de Junior Stadsdichter dit doet in de vorm van poëzie is bijzonder en zorgt voor het verleggen van grenzen. Maar ook omgekeerd. Ik verheug me al op het poëtisch commentaar op de gebeurtenissen in Tilburg.”

Bron: publicatie gemeente Tilburg.

Mobiele versie afsluiten