maandag 22 juli 2024

12 gedachten over “Joost van Puijenbroek (Trots) sluit zich aan bij fractie CDA Tilburg

 1. KIEZERSBEDROG
  Cda en Joost doen aan kiezersbedrog. Ik hoop dat als Cda niet afziet van de TROTS zetel ze dubbel en dik worden afgestraft. Geloofwaardig zijn ze in elk geval niet meer.

 2. ik was er bij die avond, er was een minderheid, maar de meerderheid was voor nu overstappen naar cda. Dat hebben we samen vastgesteld, we hebben ook nog gezegd wat er in het persbericht moest komen. Dat stond er ook keurig in.

 3. Van Joost had ik zoiets wel verwacht. Beneden alle peil.
  Van het CDA, een partij die ik altijd hoog achtte, valt het me enorm tegen. Ik had bijna CDA gestemd dit jaar. Blij dat ik dat niet heb gedaan. Een vieze smaak is alles wat ik overhoud aan zo’n miezerige zet van het CDA. Als je de zetels niet democratisch kan winnen van de kiezer, dan doe je het maar onderhands na de verkiezingen. Kan ik hier even braken? Bah.

 4. Echt politiek hier.
  De ene dag vertellen ze prachtige dingen, maar als het pluche de dag erna in het geding komt,krijgen ze het heet onder hun billen en gaan ze precies de andere in waaien.
  Pluchegeil noemen ze dat tegenwoordig.
  Net als de VVD en PVDA nu in de 2e kamer zitten te draaien en zetels verliezen .
  Echt het prototype politicus dus.
  Niks aan verloren.

 5. Feit is dat er een grote onjuistheid zit in dit artikel:
  De meerderheid van de fractie, met uitzondering van Marjet Pals,
  waren tegen het overstappen naar het CDA!
  Dat staat schriftelijk vastgelegd!

  Immers, als je voor bent, hoef je je er niet tegen te verzetten!

 6. Een partij die integriteit hoog in het vaandel geeft een dergelijk interview, hetgeen zeer opmerkelijk te noemen is.

  Joost had afstand moeten doen van de raadszetel omdat hij, als boegbeeld, gefaald heeft.

  Het is aan zijn werk en zijn lijsttrekkerschschp te wijten dat er TROTS twee zetels verloren zijn gegaan, niets meer, niets minder.

  Ooit zij iemand: “Joost vindt dat hij de beste kandidaat is voor TROTS, maar de Tilburgse wereld draait niet om zijne koninklijke hoogheid”.

  Joost is door z’n handelen ernstig beschadigd, doordat hij kennelijk 4 jaar raadsgeldvergoeding belangrijker vindt dan een heel team te verraden en vervolgens met integriteitbeginsel het niet zo nauw neemt.

  Tja, CDA met van Puijenbroek een echt serieus koppel.

 7. Een uitermate vreemde manoeuvre zo kort na de verkiezingen. Enig gevoel voor realiteit had beslist wat meer tijd gevergd. TROTS is met deze transfer van het Tilburgse politieke veld verdwenen. Natuurlijk was de verkiezingsuitkomst na zo’n bovenmatige campagne bijzonder teleurstellend. Echter, elke uitslag is ook een signaal. Het zou de lijsttrekker hebben gesierd als hij het resultaat wat meer persoonlijk had gereflecteerd. Nu vestigt hij de indruk alleen voor zichzelf te zijn gegaan. De ontvangende partij geeft ook niet de indruk zich te bekommeren over de beeldvorming. Politiek is een vreemd fenomeen!

 8. Open en transparant, geen achterkamertjespolitiek en na de verkiezingen zijn we er nog steeds voor de kiezers. Alles wat Joost van Puijenbroek predikte treedt hij nu met voeten. Hij is toen alleen u en ons vergeten te vertellen dat de TROTS kiezer na de verkiezingen met het CDA te maken zou krijgen. De TROTS fractie is hier nog niet klaar mee !!!

 9. Ik formuleer het verkeerd: een meerderheid was tegen overstappen, excuses voor de verwarring. U kunt zich voorstellen dat wij als team ons bedonderd voelen.

 10. Even 1 correctie op dit stuk: i.p.v. een meerderheid was een minderheid van de fractie tegen overstappen!

 11. Ja, ik heb ze gezien, in de stad, op de markt,…het trots team, bevlogen Tilburgers die iets te vertellen hadden. Je zal maar zo’n leider hebben die bij tegenslag het team in de steek laat en aan zijn eigen raadsvergoeding denkt. Team van Trots, sterkte, cda ook sterkte met deze onbetrouwbare politicus!

 12. Ik snap er geen ballletje meer van!
  Je stemt op het CDA omdat je daar meer vertrouwen hebt dan in TROTS of een andere partij. Krijg je TROTS erbij!!
  Dat vind ik echt niet netjes en durf het zelfs volksverlakkerij te noemen. Waar is het CDA bang voor?
  By the way: CDA had sowieso mijn stem niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *