Site pictogram Tilburgers.nl

Jumbo goedkoopste supermarkt in Tilburg

Boodschappenlijst-sep-2013-Tilburgers-nl
Het betreft Jumbo aan het Bart van Peltplein, vanwege groter assortiment. Jumbo OLV plein is duurder.

De Jumbo aan het Bart van Pelt-plein is op dit moment de goedkoopste supermarkt in Tilburg. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tilburgers.nl.  Gedurende de maand september 2013 is een speciaal boodschappenpakket van 18 producten bekeken. In totaal zijn bij het onderzoek tien supermarkten bezocht. Het pakket is samengesteld uit veel gebruikte voedingsmiddelen en sanitaire producten waaronder brood, kaas, eieren, pasta, melk, toiletpapier en tandpasta. Fruit en groenten zijn buiten het onderzoek gehouden omdat de prijs daarvan varieert gedurende het jaar. Bij elke supermarkt is gekeken naar het goedkoopste product  in de schappen. Vaak gaat het dan om huismerken of speciale budgetmerken.  Sinds kort voeren EmTé en Plus het goedkope merk ‘Oké’ waarmee ze in de test goed scoren.

Voor de goede orde, het betreft hier geen luxe-producten, maar een pakket met boodschappen om te kunnen overleven, het is dan ook geen afgewogen pakket, volgens de maaltijdschijf van vijf. Essentiële voedingsstoffen die in groenten en vlees aanwezig zijn, ontbreken hier.

Supermarkt-Jumbo-Bart-v-Peltplein-IIDe prijs voor het totale boodschappen-mandje bedraagt bij Jumbo € 20,87.  Tweede uit het onderzoek komt de EmTé waar het pakket € 0,99 cent duurder is. Op de derde plaats staan de Plus Supermarkten met een totaalprijs van € 22,32. Opvallend is de vierde plaats van Albert Heijn. Vooral bij het toiletpapier, dat meer dan €1,50 duurder is dan bij Plus en EmTé, let de grootgrutter blijkbaar niet op de kleintjes. Hekkensluiter in het onderzoek is EkoPlaza. Maar liefst €58,38 betaal je daar voor het pakket, bijna drie maal zoveel als de goedkoopste supermarkt. Ga je bij diverse supermarkten ‘shoppen’ dan ben je in totaal € 1,40 minder kwijt dan bij de Jumbo. Zo is de LIDL aantrekkelijk voor tandpasta en tarwebloem; een hele kilo rijst haal je het beste bij de EmTé voor € 0,69.

De komende maanden gaan we de prijzen voor de Tilburgers in de gaten houden. Van een zogeheten ‘supermarktoorlog’ op prijsgebied is geen sprake. Eerder lijkt het erop dat er onderlinge bodem-prijsafspraken zijn gemaakt. Zo is het opvallend dat in elke supermarkt de prijs voor de  goedkoopste koffie € 1,98 bedraagt, terwijl de wereldkoffieprijs al gedurende een aantal maanden flink is gezakt.

Mobiele versie afsluiten