Site pictogram Tilburgers.nl

Kaaistoep het allermooiste Tilburgse natuurgebied

2002.2_p_79_Kaaistoep
De Kaaistoep, 5 jaar natuurontwikkeling en natuurstudie in een waterwingebied’. Het is een schitterend uitgevoerd boekwerk, verlucht met vele bijzondere kleurenfoto’s.

De einduitslag van een verkiezing die donderdag avond 28 maart tijdens  het milieucafé  bekend werd gemaakt. Iedere Tilburger had vanaf 12 maart de mogelijkheid om via een poll op de site van het milieucafé 5 stemmen uit te brengen op de 013 mooiste natuurgebieden in en rond Tilburg. Deze dertien natuurgebieden werden elk vertegenwoordigd door een ambassadeur. Zij mochten er de afgelopen weken voor zorgen dat deze natuurgebieden volop in de aandacht kwamen. De verkiezing werd georganiseerd in het kader van Het Jaar 013.

het-jaar-013_blauw_rood_RGBAls mooiste werd gekozen voor de Kaaistoep, de naam van een natuurgebied van ongeveer 450 ha dat gelegen is ten zuidwesten van Tilburg, onder meer in de omgeving van de Gilzerbaan ten westen van het voormalige Bels Lijntje. Met als ambasadeur Mischa Cillessen bioloog gemeente Tilburg. Een vrij jong natuurgebied ontstaan rond het waterwingebied van de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij. Deze maatschappij heeft sinds 1975 veel gronden aangekocht om aan de versnippering in eigendomsverhoudingen een einde te maken. Sedert 1994 is hier een natuurontwikkelingsproject gaande waardoor het bos gevarieerder wordt en de landbouwgrond meer ecologisch beheerd wordt en aldus verschraald. Inmiddels is dit gebied voor 90% in handen van de gemeente Tilburg.

De gehele einduitslag:

 Natuurgebied Ambassadeurs
 2 Gorp en Roovert
Mieke Hendrikx-Blankers
oud-wethouder Hilvarenbeek
 3 Kampina Frans Kapteijns
boswachter Natuurmonumenten
 4 Loonse en Drunense Duinen Ferry van de Zaande
geen introductie nodig
 5 De Brand Arjen Roos
oud-raadslid voor LST
 6 Oisterwijkse bossen en vennen Paul van Est
oprichter Tilburg Duurzamer
 7 Huis ter Heide Lex Querelle
boswachter Natuurmonumenten
 8 Moerenburg Wil van Sprang
werkgroep Moerenburg
 9 Regte Heide John Geerts
oprichter Tilburgers.nl
 10 Oude Warande Godelieve Engbersen
Nachtburgemeester Tilburg
 11 Tilburgse stadsnatuur Rob Vereijken
Werkgroep Stadsnatuur KNNV Tilb
 12 Reeshofbos Bram van Beurden
Stichting Stadsbomen Tilburg
 13 Leijpark Gert Brunink
Mee Naar Buiten
Mobiele versie afsluiten