Site pictogram Tilburgers.nl

‘Kaap de Stad’ komt eraan en iedereen kan meedoen

De kermiswagens rollen de stad uit en het straatmeubilair wordt teruggezet. Vanaf 1 augustus is alles weer bij het oude en is er niks meer te doen in Tilburg.

Niet dus.

Want wie het geluk heeft om niet op vakantie te gaan, kan niet alleen getuige zijn van hoe de stad gekaapt gaat worden maar kan zelf ook meedoen.

Kaapstad. Of: Kaap de Stad is een driedaags evenement – op 10, 11 en 12 augustus 2018 – waarbij creatief gebruik gemaakt wordt van de stad, de mensen en de dingen. Verwondering is het doel en charme, humor en de omkering van het alledaagse zijn de middelen.

Zo trekt ‘verkeerskunstenaar’ Studio Clet de stad in met een doos vinylstickers. Hiermee verandert hij verkeersborden in kleine kunstwerken. De betekenis van de verkeersborden is nog duidelijk herkenbaar, de aanpassingen zijn zichtbaar maar subtiel. Voor wie meer wil weten staat er tijdens Kaapstad een informatiestand op de Heuvel, nummer 33 (naast Mercure).

Wie zijn of haar eigen kunst in de stad terug wil zien, is van harte uitgenodigd om mee te doen met Reversed Graffiti. Dit is de naam voor het tekenen of schrijven met je vinger in een vies oppervlak, bijvoorbeeld op een vieze auto of een vuil raam.  Het insturen van een tekening kan nog tot 3 augustus en de details zijn te vinden op kaapstadtilburg.nl/reversed-graffiti.

Op het Pieter Vreedeplein presenteren de Tilburg Cowboys het museum van de Anonieme sculptuur. De grote frietzakken en ijsjes die voor de snackbar op de stoep staan. Iedereen kent ze, maar vrijwel niemand kent de maker. De Tilburg Cowboys brengen hiermee een ode aan de snackcultuur.

Deze drie en nog 20 andere programma-onderdelen zijn alvast te vinden op de website kaapstadtilburg.nl, en op 10, 11 en 12 augustus 2018 op diverse locaties in de stad. En ook op Facebook.

Mobiele versie afsluiten