Site pictogram Tilburgers.nl

Kaapstad vrijdag van start

Op 13, 14 en 15 augustus 2021 kunnen de Tilburgers tijdens dit gratis festival op ontdekkingstocht door de binnenstad van Tilburg.
Het is hoog zomer. De Tilburgse binnenstad wordt een weekend lang gekaapt door kunstenaars. Ze bevragen de wereld zoals we hem kennen.
De kunstenaars porren en prikken, keren zaken om en kijken naar de stad alsof ze haar voor het eerst zien. Ze bevechten vastgeroeste ideeën met eigen wapens; met creativiteit en verwondering.

Publiek wordt uitgenodigd om te zien en te spelen. Niets is meer gewoon.

De organisatie van Kaapstad (artistiek leiders Anja Reinhardt en Sander van Bussel : “We bieden kunstenaars een podium om interactieve kunst te laten zien in de openbare ruimte. Van gigantische zandbak tot kauwgomkunst, van bikinibar tot robotvogel. De stad wordt op z’n kop gezet en de straten gevuld met installaties, dans, theater en alles wat met kunst te maken heeft.”

Sander vult aan: “Kaapstad is een driedaagse overname van de openbare ruimte. En die ruimte is van ons allemaal. We kiezen met Kaapstad expres voor het centrum. Een complexe omgeving waar elke vierkante meter geclaimd wordt of een bedoeling heeft.”

Vanwege de pandemie is de druk op die ruimte alleen maar toegenomen. Daardoor is volgens Sander nóg duidelijker geworden dat er geschreven én ongeschreven regels gelden en dat mensen rekening met elkaar moeten houden.
Voor meer informatie www.kaapstadtilburg.nl

Mobiele versie afsluiten