Site pictogram Tilburgers.nl

Kay Ya en Scarlet Stories met uniek optreden naar In de Boomtak

Op zondag 1 december 2013 om 15:00 uur geeft het Wijkcentrum In De Boomtak voortzetting aan ‘Live In de boomtak’. De optredens zijn gratis toegankelijk. Een keer per maand  kan er op zondagmiddag genoten worden van livemuziek van hoge kwaliteit in een gemoedelijke setting. De programmering wordt verzorgd door Eef Events. Voor deze zondag staan Kat Ya en Scarlet Stories op het programma.

Om 15:00 uur begint  Kat Ya (met een bezetting van Katja Remmerswaal – leadvocals , Maartje Smedts – keys  en  Mirthe de Jonge – cello) aan het optreden. Ze kwamen in september 2011 voor het eerst bij elkaar op de Rockacademie in Tilburg. Onder leiding van de Haagse songwriter en leadvocalist Katja Remmerswaal maken zij fantasierijke theatrale popmuziek, beïnvloed door artiesten als Regina Spektor, the Dresden Dolls, Katzenjammer en Eefje de Visser.  Ze spelen een combinatie van muziek, theater en versjes. Verwacht geen liefdesliedjes, maar originele onderwerpen als ontsnappende psychopaten, angst voor muizen en flessenpost. Kat Ya vertelt met haar liedjes sprookjes die niet voor kinderen zijn bedoeld. In augustus 2013 won Kat Ya de Muziekprijs van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.   In oktober 2013 was de release van het debuutalbum Music Box met een bijbehorend versjesboek. Het afgelopen jaar stonden ze o.a. al op Altersonic in Groningen, de Haagse Popweek en in 013 in Tilburg.

Na 16:15 begint het optreden van Scarlet Stories (Bram te Kamp  – gitaar en Lisette van den Berg  – zang). Zij combineren sfeervolle, melancholische muziek met invloeden vanuit de progressieve- en metalscene en laten zich inspireren door acts als Opeth, Chelsea Wolfe, filmmuziek, sprookjes en horrorverhalen. Verhalen vertellen door muziek, dat is waar Scarlet Stories voor staat. Verhalen over oorlog, liefde, haat, leven en dood, verweven met fictie om zo juist de kern te raken. Met hun muziek neemt Scarlet Stories je mee naar een wereld vol tegenstellingen. Schilderachtige melodieën omgeven door sfeervolle akkoorden creëren duistere verhalen en nemen je mee naar bijzondere en angstaanjagende werelden en karakters.

De optredens worden deze keer mede mogelijk gemaakt door WonenBreburg en TBV Wonen waarbij alle huurders uit de wijk zijn uitgenodigd.

Mobiele versie afsluiten