Site pictogram Tilburgers.nl

Kermis 2010: Gezellig en druk

Wethouder Joost Möller: "We kijken terug op een prima kermis. Weinig incidenten en een gezellige sfeer."

Het was drukker dan vorig jaar  en het aantal toeschouwers is de 1 miljoen weer ruimschoots gepasseerd. Er was helaas ook een trieste noot: in de nacht van donderdag op vrijdag was er een dode op het kermisterrein te betreuren. Een 36 jarige Eindhovenaar maakte ’s nachts een fatale val van het Spookhuis ‘Spuk’ op de heuvel.

Wethouder Joost Möller: “We kijken terug op een prima kermis. Weinig incidenten en een gezellige sfeer.” Het geringe aantal incidenten tijdens de Tilburgse Kermis verbaast de wethouder niet: “Een paar jaar geleden werden er bijvoorbeeld meer dan honderd auto’s gesleept die op de vluchtroutes stonden. Dit jaar maar twee! We zijn strenger geworden en dit sorteert effect.”

Roze maandag was weer de topdag. Het was supergezellig en heel druk. Sommige straten waren nauwelijks door te komen: Stadhuisstraat, Piusplein, Korte Heuvel en delen van de Heuvel waren de blokkadepunten.

Bat, de Tilburgs afvaldienst, haalde de dag daarna maar liefst 22.000 kg afval op, terwijl op normale dagen gemiddeld 15.000 kg werd opgehaald.

De afdeling handhaving van de Gemeente Tilburg brengt zeer goed nieuws, het aantal incidenten daalde spectaculair van 406 naar 240. Andere hulpdiensten hadden het rustig en er waren nauwelijks wanklachten.

Mobiele versie afsluiten