Site pictogram Tilburgers.nl

Kerstactie: twee musea voor de prijs van één

Ontwerper:Alberta FerrettiCollectie:Haute Couture Lente/Zomer2016collectieFoto: Robin(Haute Dentelle

Het TextielMuseum en De Pont museum bieden de bezoekers een kerstcadeautje aan. Tijdens de kerstvakantie van zaterdag 21 december 2019  tot en met zondag 5 januari 2020 kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum.

Het TextielMuseum geeft een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion in de internationale modetentoonstelling ‘The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen’.

’s Werelds grootste modehuizen, zoals Louis Vuitton, Maison Margiela en Iris van Herpen, tonen samen meer dan veertig wonderlijke toepassingen van kant in haute couture. Rechtstreeks van de catwalk en voor het allereerst te zien in Nederland.

Voor MuseumTV bracht NOS Jeugdjournaal verslaggever Youssef Abjij een bezoek aan de tentoonstelling ‘Black & White | Symboliek in Kunst & Design’. In het tv-programma ‘Door de ogen van…’ vertelt hij aan de hand van kunstwerken uit de tentoonstelling over zijn associaties met de kleuren zwart en wit en hoe deze kleuren symbool staan voor rouw en religie. Ook voegt Youssef zelf een voorwerp toe aan de tentoonstelling dat voor hem symbool staat voor het verlies van zijn vader. Ontdek het verhaal achter deze bijzondere tastbare herinnering en bekijk de hele aflevering nu in de tentoonstelling ‘Black & White’.

Foto: Monster Chetwynd, Toxic Pillows, De Pont museum

‘Wat hebben een middeleeuwse heilige, een reusachtig groen monster en de pixelige esthetiek van inmiddels fossiele computerspelletjes met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niets. Juist daarom is het volstrekt logisch dat ze bij elkaar worden gebracht in een installatie van Monster Chetwynd (Londen, 1973), wier eerste Nederlandse solotentoonstelling nu te zien is in museum De Pont in Tilburg.’

Het is ook mogelijk om de lopende tentoonstelling van Prangenberg, Karstieß en Brehm te bezoeken! Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) presenteert De Pont museum het werk van drie generaties Duitse kunstenaars die er in de afgelopen decennia artist-in-residence waren.

Textielmuseum    Foto: John Geerts

Openingstijden TextielMuseum:

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00
Zaterdag & zondag: 12.00-17.00

Openingstijden feestdagen:
Eerste Kerstdag gesloten
Tweede Kerstdag open van 12:00-17:00
Oudejaarsdag open van 10:00-17:00
Nieuwjaarsdag gesloten
Voorplein De Pont museum, foto: De Pont

 

Museum De Pont Foto: John Geerts

Openingstijden De Pont museum:
Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00
Gratis toegang op donderdagavond van 17.00 – 20:00

Openingstijden feestdagen:
Eerste Kerstdag gesloten
Tweede Kerstdag open van 11:00-17:00
Oudejaarsdag open van 11:00-17:00
Nieuwjaarsdag gesloten

Mobiele versie afsluiten