Site pictogram Tilburgers.nl

Kerstdiner: vrijwilligers voor vrijwilligers

Op maandagmiddag 26 december 2016 (2de Kerstdag) organiseert Ton Hendriks, beter bekend als de varkensboer van Tilburg (Vlekkie en Spekkie), samen met enkele vrijwilligers van Stadstuinderij Piushaven een kerstdiner. De genodigden zijn 50 vrijwilligers van stichting Broodnodig, stichting Social Energy, Stadstuinderij Piushaven, PortAgora en natuurlijk de mensen van Raakveld (Zjef Naaijkens).

Zjef Naaijkens & Gerrit Poels

Het idee is vorig jaar Kerstmis spontaan ontstaan toen Ton Hendriks er achter kwam dat er ook onder de vrijwilligersclub veel mensen waren die met Kerstmis alleen zijn. “Ik heb toen spontaan voor zes mensen een kerstdiner gemaakt, dat was een groot succes dus wilde ik dat dit jaar herhalen,” vertelt Ton “We hebben nu mensen van andere vrijwilligersorganisaties erbij gevraagd en Broodpater Gerrit Poels wil ons initiatief graag ondersteunen.”

“Het mag een gezellige, ongedwongen middag worden waarin waardevolle verbindingen mogen worden gelegd voor nog betere samenwerking voor de toekomst. En wat is er niet gezelliger om dit te doen met Kerstmis tezamen met een hapje en een drankje. Alles mag en niks moet.”

Naast de bijdrage die Broodpater Gerrit Poels levert komen er al spontaan meer donaties binnen van onder andere PortAgora voor de aankleding en Stadsimker Marcel Horck.

Mobiele versie afsluiten