Site pictogram Tilburgers.nl

Keuzegids HBO zet Avans op 1

De Keuzegids HBO Voltijd 2011 heeft 17 november 2010  Avans Hogeschool aangewezen als beste grote hogeschool van Nederland. Jaarlijks onderzoekt het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in de gids de kwaliteit van het hoger onderwijs. Eerder dit jaar kwam opinieblad Elsevier met dezelfde conclusie.

De Keuzegids Hoger Onderwijs is een gids voor scholieren en decanen om zich te oriënteren op studies. In de gids staan verschillende opleidingen en kan er vergeleken worden op basis van kwaliteit. Voor deze vergelijking is gebruik gemaakt van de onderwijsstatistieken van de HBO-Raad, gegevens van de landelijke Studiekeuzedatabase van ResearchNed, rapportages van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, accreditatiegegevens en de Nationale Studentenenquête.

Negen opleidingen van Avans Hogeschool komen in de nieuwe gids, die vandaag verschijnt, als beste uit de bus. Zeven opleidingen van de hogeschool behaalden een landelijke tweede plaats en drie opleidingen staan op de derde plek. De Tilburgse opleiding Bouwmanagement en Vastgoed is ook bestempeld als beste. De opleiding HBO-Recht staat zelfs op één en twee, in respectievelijk Tilburg en Den Bosch. “Fantastische resultaten”, meldt Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans. “De Elsevier-enquête gaf al aan dat we op de goede weg zaten, daarin stonden vier opleidingen op één. In deze gids is alles meegenomen en blijken we het nóg beter te doen. We hebben dus een stap vooruit gemaakt. We zijn één van de grootste en breedste hogescholen van Nederland en scoren in alle sectoren goed. Dat is ongekend”, concludeert Rüpp. Het onderwijsconcept dat Avans biedt en dat in de volle breedte van de hogeschool wordt uitgedragen, leidt tot kwaliteit. Het kan geen toeval zijn dat we in verschillende onderzoeken met zoveel opleidingen hoog scoren”, meent Rüpp. Dat studenten hun talent kunnen ontwikkelen, staat bij Avans Hogeschool centraal. Dit wordt onder meer gestimuleerd door de moderne digitale leeromgeving Xplora en de kleinschalige organisatie van het onderwijs.

Mobiele versie afsluiten