Site pictogram Tilburgers.nl

Klik&Tik-cursus in wijkcentrum Koningshaven

Bibliotheek Midden-Brabant gaat vanaf 1 november 2019 de training voor het aanleren van digitale vaardigheden ook aanbieden op haar extra locatie in wijkcentrum Koningshaven aan de Kruisvaardersstraat in Tilburg. Daarmee is het aantal vestigingen waar de zogenoemde Klik&Tik-cursus wordt gegeven uitgebreid naar tien vestigingen van de Bibliotheek.

De Klik&Tik-training is bedoeld voor iedereen die graag meer vertrouwd raakt met een computer en moeite heeft met het vinden van zijn weg op internet. Alles verloopt online. Het kan lastig zijn om te moeten bekennen dat je niet weet hoe het werkt. Door de cursus zo dicht mogelijk bij de beoogde deelnemers aan te bieden hoopt de Bibliotheek de drempel te verlagen om eraan deel te nemen. De cursus is gratis.

In het wijkcentrum Koningshaven biedt de Bibliotheek sinds twee jaar een op maat gemaakte collectie aan.
“De boeken die je daar kunt lenen zijn afgestemd op de voorkeuren van de lezers in de wijk”. zegt Desiree van Beurden, programmamaker van Bibliotheek Midden-Brabant. “Zo stemmen we er nu ook onze programmering op af. Met het aanbieden van Klik&Tik willen we de zelfredzaamheid van mensen bevorderen. Onze ervaring is dat deze afstemming op alle andere locaties ook goed werkt.”

Tegenwoordig is overal een computer bij nodig, of het nu gaat om het regelen van bankzaken, het boeken van een reis, het zoeken naar een baan of het vinden van informatie bij de woningbouwvereniging, gemeente en overheid. Daarom leren de deelnemers aan de cursus Klik&Tik onder meer hoe ze een email kunnen versturen, hoe bestanden kunnen worden opgeslagen op de computer en ze leren hoe ze kunnen zoeken naar informatie op internet en hoe ze formulieren kunnen aanvragen en invullen. In zes bijeenkomsten leren de deelnemers in eigen tempo onder begeleiding van een vakkundige trainer de basisvaardigheden om zelf uit de voeten te kunnen met hun pc.

In de volgende bibliotheken wordt de Klik&Tik-training ook aangeboden: Wagnerplein, ’t Sant, het DigiLab in de Bibliotheek LocHal, Waalwijk, Goirle, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel en Oisterwijk. En in Wijkcentrum Spijkerbeemden wordt de cursus ook aangeboden. Bibliotheek Midden-Brabant heeft daar een taalhuis gevestigd.

Op de locatie Koningshaven begint de cursus ‘Klik & Tik’ op vrijdag 1 november 2019 van 9.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan bij Wijkcentrum Koningshaven of via telefoonnummer 013-5470858.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl om te zien wat de data en tijden zijn op de andere vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant.

Mobiele versie afsluiten