Site pictogram Tilburgers.nl

Komende maanden heropenen vier Stadswinkels, eerste in Berkel-Enschot

stadswinkel berkel-enschot in wordingStadswinkel Berkel-Enschot heropent op 11 maart 2015 haar deuren in de bibliotheek aan de Eikenbosch. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13 tot 18 uur. De maanden daarna volgen Stadswinkels in Udenhout, Reeshof en Tilburg Noord. De adressen en openingstijden van deze Stadswinkels worden later bekendgemaakt.

Wethouder Erik de Ridder: “Vanuit de dorpen en wijken hebben we veel vragen gekregen om de stadswinkels te heropenen. Tilburg wil goede dienstverlening leveren, dicht bij de mensen. Daarom hebben we in het coalitieakkoord 2014-2018 afgesproken om de stadswinkels opnieuw te openen.”

De nieuwe Stadswinkels zien er modern en laagdrempelig uit, met statafels en zitjes in plaats van een balie. Net als in Stadswinkel Centrum is er een doe-het-zelf-balie. Bezoekers kunnen zelf gemeentezaken regelen. Als dat nodig is, kunnen ze hulp krijgen van een hostess. Het blijft ook mogelijk om veel producten en diensten thuis via internet te regelen.

Alle stadswinkels zullen gaan werken op afspraak. Een afspraak kan worden gemaakt via de website van de gemeente Tilburg of door te bellen naar: 14 013. Wie zonder afspraak langskomt, kan in de doe-het-zelf-balie controleren of er toevallig een gaatje vrij is of direct een product aanvragen.

Tilburgers kunnen in de nieuwe stadswinkels onder meer een rijbewijs en reisdocument (paspoort, identiteitskaart) aanvragen en ophalen. Ook is het mogelijk een ‘bewijs van in leven zijn’ of ‘attesta de vita’ aan te vragen. Bewoners kunnen er aangifte doen van de geboorte van een kind en (ongeboren) kinderen erkennen. Betaling van parkeerboetes of belastingen is mogelijk. Ook een verklaring omtrent het gedrag is verkrijgbaar. Belanghebbenden kunnen zich in de Stadswinkels garant stellen voor niet-Europeanen die kort in Nederland willen verblijven.

Mobiele versie afsluiten