Site pictogram Tilburgers.nl

Komkommers rijpen bij ‘Ut Rooie Bietje’

De komkommers hangen te rijpen bij Ut Rooie Bietje

Niet alleen komkommers, maar velden vol lekkere groenten staan te groeien en te rijpen bij ‘Ut Rooie Bietje’, dat zit ingeklemd tussen Koningshoeven en het Wilhelminakanaal. Alle groenten, kruiden en bloemen worden op ecologische wijze gekweekt, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Elke vrijdag, en in de zomer ook op zaterdag, is Ut Rooie Bietje open voor verkoop van verse groenten. Al vanaf €6,50 per week kunnen klanten een abonnement nemen op een groentepakket, met vers geoogste groenten en kruiden van het moment. Dit groentepakket is dan bij Ut Rooie Bietje op te halen. Uiteraard is de groente ook los te koop, maar op = op. Ook ecologische honing van lokale imkers is bij Ut Rooie Bietje verkrijgbaar. Meer informatie over het groenteabonnement is de vinden op de website van La Poubelle / Ut Rooie Bietje.

De ecologische tuinderij ‘Ut Rooie Bietje’ is één van de vier pijlers van Stichting La Poubelle, waaronder ook Individuele Begeleiding, het Kringloopbedrijf La Poubelle en het Sociaal eethuis De Pollepel vallen. Stichting La Poubelle bestaat al ruim 30 jaar en heeft als doelstelling om mensen aan het werk te helpen die niet op een reguliere manier aan de slag kunnen, om welke reden dan ook. Bovendien komen alle werkzaamheden en activiteiten ten goede aan het milieu. Bovendien wil de stichting ook minder draagkrachtigen helpen aan goederen waar zij behoefte aan hebben.

'Ut Rooie Bietje' langs Koningshoeven is elke vrijdag open.

Voor meer informatie, zie ook de La Poubelle website: www.poubelle.nl

Mobiele versie afsluiten