Site pictogram Tilburgers.nl

Koning Willem-Alexander opent in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019

Universiteiten en hogescholen kennen al heel lang een traditie om het nieuwe studiejaar in augustus of begin september feestelijk en officieel te openen. Het mbo deed dat nog niet, maar daarin komt met ingang van het studiejaar 2018 – 2019 verandering in.

De eerste nationale opening van het mbo-jaar wordt dit jaar namens alle mbo-scholen in Nederland georganiseerd door de regio Noord-Brabant met als gastschool het ROC Tilburg. En niemand minder dan Koning Willem-Alexander zal naar het ROC Tilburg komen om de officiële openingshandelingen te verrichten.

Ton Heerts, voorzitter van MBO Raad, zeg op de website MBO-Today: “Dit is een fantastische opsteker voor onze studenten. En voor alle bestuurders, docenten, instructeurs en andere medewerkers die energie steken in het opleiden van het hart van onze beroepsbevolking en samenleving. Het mbo verdient een prachtige opening, zoals in het hbo en wo al gebruikelijk is. We gaan dan ook een nieuwe traditie starten. Met elk jaar een andere provincie als vaandeldrager. De eerste opening op 27 augustus krijgt met de komst van Zijne Majesteit de Koning een heel bijzonder karakter.”

Mobiele versie afsluiten