Site pictogram Tilburgers.nl

Koning winter treedt binnen met mogelijk een sneeuwstorm op het einde van de week

De weersverwachting voor de komende week: Koning winter treedt binnen. Het wordt kouder en de neerslag zal steeds meer een winters karakter krijgen. Op maandag kan de neerslag in de loop van de dag al overgaan in natte sneeuw. De dagen erna vallen er alleen maar winterse buien, waarbij het op woensdag beperkt blijft tot een enkele bui. Op donderdag komt er een stormdepressie dichterbij die ons op vrijdag parten zal spelen. Daarbij valt de neerslag in de vorm van sneeuw en zou het wel eens een heuse sneeuwstorm kunnen worden. Temperaturen liggen de hele week rond de 5 graden en in de nachten rond het vriespunt.

Het is het wachten op een enorme neerslagzone die op het einde van de nacht en op maandag ons zal passeren. Er zijn dan perioden met regen die in de loop van de dag steeds meer een winters karakter
kunnen krijgen. Het kan nog wel een graad of 8 worden, maar zal in de middag verder dalen als de koude lucht binnen gaat stromen. Dinsdag begint met opklaringen gevolgd door enkele winterse buien. Daarbij wordt het niet warmer dan 4 graden. Op woensdag draait de wind naar het zuidwesten wat voor een overwegend droge dag met enkele opklaring zorgt.

In de middag kan er een winters buitje vallen, maar veel stelt het niet voor. Op donderdag, de laatste novemberdag, kan het opnieuw een interessante weerdag worden. We krijgen namelijk te maken met een stormdepressie die in de ochtend nog tussen Engeland en Frankrijk ligt en daarna via Het Kanaal ons in de avond gaat bereiken. De wind neemt steeds verder toe en aan de kust kan zelfs op vrijdag een heuse storm ontstaan. Dit gaat gepaard met windstoten en ook met veel neerslag. En aangezien we in de koude lucht zitten zal dit alleen maar uit sneeuw bestaan.

Je moet dan op vrijdagochtend niet vreemd opkijken als er ineens een sneeuwdek ligt van enkele centimeters. De wind trekt op vrijdag dus nog verder aan. Als er dan een sneeuwdek ligt kan de sneeuw gaan opstuiven en kunnen er sneeuwduinen ontstaan. Overdag vallen er verspreid nog winterse buien. Hierdoor wordt het een gure dag met gevoelstemperaturen die onder het vriespunt zullen liggen. Het is dan inmiddels december geworden en tevens de eerste dag van de
klimatologische winter. Wat een start van het winterseizoen!

Mobiele versie afsluiten