Site pictogram Tilburgers.nl

Koninklijke onderscheiding voor Hans van Daelen

Hans van Daelen uit Gilze en Rijen heeft op donderdag 16 februari een Koninklijke onderscheiding ontvangen; hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Noordanus heeft de onderscheiding uitgereikt ter gelegenheid van het afscheid van Hans van Daelen als voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Xpect Primair bij Auberge du Bonheur in Tilburg.

Hans van Daelen heeft deze onderscheiding gekregen voor zijn jarenlange inzet voor het basisonderwijs in Tilburg, waarin hij sinds 1972 actief is geweest.

Hij was achtereenvolgens leerkracht, adjunct-directeur en directeur op diverse Tilburgse basisscholen. Sinds 1999 is hij bestuurder van de Stichting Xpect Primair, voorheen Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg-West. Dit is een stichting van twintig Tilburgse basisscholen. Hij heeft deze stichting opgebouwd tot een organisatie die als toonaangevend wordt beschouwd in Tilburg en omgeving. Hij heeft daarmee veel betekend voor het primair onderwijs.

Ook heeft hij zich als bestuurder op een bijzondere wijze ingezet om beginnende leerkrachten in het Tilburgse onderwijsveld te ondersteunen in hun ontwikkeling tot bekwame leerkrachten.

In 2005 was hij intensief betrokken bij de fusie van drie samenwerkingsverbanden Weer Samen Naar School (WSNS) tot één nieuw samenwerkingsverband voor Tilburg. Tot 2014 was de heer Van Daelen voorzitter hiervan. Daarnaast is hij sinds 2009 bestuurder van Onderwijscoöperatie T-primair, een samenwerkingsorganisatie van kinderopvang, welzijn, zorg en gemeente Tilburg.

Mobiele versie afsluiten