Site pictogram Tilburgers.nl

Koninklijke onderscheiding voor Jack Buckens

Jack-Buckens - Foto: Lucien Souisa - Achmea-studio
Jack Buckens – Foto: Lucien Souisa – Achmea-studio

De heer Jack Buckens uit Hilvarenbeek heeft op woensdag 15 juni een Koninklijke onderscheiding ontvangen bij zijn afscheid van Interpolis. Hij is hierbij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jack Buckens heeft deze onderscheiding gekregen vanwege zijn bijzondere inzet als directievoorzitter van Interpolis. Daarnaast is hij op meerdere fronten zeer actief als vrijwilliger. Burgemeester Peter Noordanus heeft de onderscheiding uitgereikt in het Interpolisgebouw aan de Spoorlaan in Tilburg.

05-26-2015-InterpolisJack Buckens is 59 jaar en trad in 1990 in dienst bij Interpolis, waar hij tot 2006 diverse directiefuncties bekleedde. Sinds de fusie tussen Achmea en Interpolis was hij voorzitter van de Achmea-divisies Sociale Zekerheid (2006 – 2010) en Interpolis (2010 – 2016).

In de periode 1995 – 1997 heeft hij een grote rol gespeeld bij de bouw van het Interpoliskantoor in Tilburg. Hij was verantwoordelijk voor de financiële gang van zaken. Het kantoor van Interpolis is als concept wereldwijd een voorbeeld en inspiratiebron voor de herinrichting en bouw van kantoren. Nog steeds komen bezoekers uit binnen- en buitenland kijken naar deze bakermat van het ‘Nieuwe Werken’.

Daarnaast heeft Jack Buckens diverse vrijwillige functies. Hij was onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van Kompaan en De Bocht Jeugdhulpverlening en Vrouwenopvang Midden-Brabant. Ook zit hij in het bestuur van de Stichting Vrienden van de Nieuwbouw Kompaan en De Bocht.

Jack Buckens is voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Theaters Tilburg en in het verleden is hij een aantal jaren voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van Avans Hogeschool. Bij de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging maakt hij deel uit van het bestuur van de regio Midden-Brabant.

Mobiele versie afsluiten