Site pictogram Tilburgers.nl

Koninklijke onderscheiding voor Jan Giesberts

Ireen Wust en Jan Giesberts bij de start van de bouw van het ijsstadion @ ijsclubtilburg.nl
Ireen Wust en Jan Giesberts bij de start van de bouw van het ijsstadion @ ijsclubtilburg.nl

De heer Jan Giesberts ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Tilburgse schaatssport. Hij krijgt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt door loco-burgemeester Auke Blaauwbroek. Dat gebeurt op zondag 17 maart om 17.30 uur in het T-Kwadraat, na afloop van het evenement T-on-Ice.

Jan is al vele jaren intensief betrokken bij de schaatssport in Tilburg. Zo is hij sinds 2009 medeorganisator van het evenement T-on-Ice. De opbrengst van dit evenement gaat naar goede doelen. Eén daarvan is het schoolschaatsen in Tilburg. Daarnaast is Jan verweven met de IJsclub Tilburg. Hij startte daar als vrijwilliger in 1995. Momenteel is hij voorzitter van de PR-commissie, van 1999 tot 2010 was hij zelfs algemeen voorzitter.

Hij vertegenwoordigde de vereniging en daarmee de ijssport in Tilburg op energieke wijze. Mede door zijn inzet is de club groot geworden. Jan streed altijd al voor meer ijs in Tilburg. Daarom was hij in 2010 betrokken bij de oprichting van de belangengroep ‘Vrijwilligers voor meer ijs in Tilburg’. En een paar jaar later, in 2003, was Jan medeoprichter en voorzitter van Stichting BIJT. Deze stichting vertegenwoordigde negen verenigingen en maakte zich hard voor een nieuwe ijsbaan in Tilburg. Het resultaat moge duidelijk zijn: Tilburg is met de Ireen Wüstbaan een prachtige ijsbaan rijker.
Tot op heden staat Jan ook zelf nog op het ijs. Meerdere uren per week is hij actief als schaatstrainer. Jan is altijd al een voorvechter van het schoolschaatsen geweest. Hij heeft elke mogelijkheid aangegrepen om de jeugd te leren schaatsen. Zijn inzet, gedrevenheid en plezier in de schaatssport zijn onmiskenbaar. Daarom wordt hij 17 maart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mobiele versie afsluiten