Site pictogram Tilburgers.nl

Koninklijke onderscheiding voor Marinus van Deudekom

Marinus van Deudekom
Marinus van Deudekom

De heer Marinus van Deudekom heeft zondag 1 november een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Erik de Ridder. Marinus van Deudekom is hierbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij heeft deze onderscheiding gekregen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Mid West Band, de bigband van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. De uitreiking vond plaats tijdens de concertmiddag ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de band in Paradox.

Marinus van Deudekom is 57 jaar en is sinds 1992 voorzitter van de Mid West Band. Naast voorzitter, is hij ook al 30 jaar bassist van de band. Buiten zijn activiteiten voor de band is Marinus sinds 30 jaar actief als vrijwilliger bij Paradox, waar hij vele klusjes doet en een graag geziene gastheer is bij optredens. Bij de Nederlandse Politie Bond is de heer Van Deudekom sinds 1992 secretaris van de afdeling Zeeland-West-Brabant.

De Mid West Band bestaat uit politiemensen en oud-politiemensen en is ontstaan uit het voormalige Tilburgs Politie Muziek Corps, opgericht in 1927. Dat was toen een traditionele harmonie. In de tijd dat harmoniemuziek binnen de Tilburgse Politie niet meer zo aansprak, is de harmonie getransformeerd naar een bigband die onder de naam Tilburgse Politie BigBand verder ging.

Na de reorganisatie tussen de toenmalige gemeentepolitiekorpsen en de Rijkspolitie ontstond de regio Midden- en West-Brabant, waardoor de naam van de band veranderde in Mid West Band. Bij de omvorming naar de nationale politie bleef de naam hetzelfde en vertegenwoordigt de band de politie van Vlissingen tot Tilburg en van Baarle-Nassau tot Werkendam.

Mobiele versie afsluiten