Site pictogram Tilburgers.nl

Koninklijke onderscheiding voor Miriam Vermeeren

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Miriam Vermeeren uit Tilburg heeft op zaterdag 15 oktober 2022 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Miriam Vermeeren kreeg deze onderscheiding onder andere vanwege haar jarenlange inzet voor de Stichting Inzetreddingshond Nederland (SIN). Burgemeester Theo Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Miriam Vermeeren en tevens het 30-jarig bestaan van de SIN. De uitreiking vond plaats tijdens de landelijke oefendag van de SIN en de Landelijke Eenheid van de Politie in Hilvarenbeek.

De SIN is in 1992 op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken opgericht als een voor Nederland overkoepelende organisatie voor de inzet van particuliere reddingshonden. Sinds de oprichting is Miriam Vermeeren betrokken bij deze stichting vanuit diverse rollen en taken. Zo was zij 22 jaar penningmeester en is zij al 30 jaar keurmeester van reddingshonden. Sinds 2015 heeft zij de rol van voorzitter. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de borging van de inzet van particuliere reddingshonden ter ondersteuning van de politie bij vermissingen van personen. Zij was verantwoordelijk voor de professionalisering en uitbreiding van de SIN.

Dit heeft geleid tot samenwerking met buitenlandse organisaties, zoals de Brandweer Gent, waarmee gezamenlijk wordt getraind. In samenwerking met de Landelijke Eenheid van de Politie is 5 jaar geleden een samenwerkingsconvenant opgesteld tussen de SIN en de politie. Miriam Vermeeren heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van dit convenant. Door het convenant is de slagkracht van de politie zeer groot geworden, waardoor de kans op het vinden van vermiste personen in Nederland aanzienlijk is vergroot.

Mobiele versie afsluiten