Site pictogram Tilburgers.nl

Kunstenaars met een passie in het Cultureel Café

Jeroen van Vliet

Kunstenaars met een passie staan zondag 26 maart 2017 centraal tijdens het Cultureel Café Tilburg van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg. Pianomuziek, zang, fotografie, beeldende kunst en een gastcolumnist. Het zit er allemaal in en de toegang is en blijft gratis.

Jeroen van Vliet (1965) is componist, pianist en keyboardspeler. Van 1989 tot 2007 speelde hij met Paul van Kemenade en Eric van der Westen. Daarnaast trad hij met vele internationale jazztoppers op in alle werelddelen. Hij bracht negen eigen albums uit en speelde mee op nog eens meer dan 50 andere albums. Met Eric Vloeimans ontving hij een Edison Award in 2007 en in 2014 won hij de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, de Boy Edgar Prijs.

Sanne Rambags

Zangeres Sanne Rambags startte in 2013 met haar opleiding aan het conservatorium van Tilburg, waar zij momenteel lessen volgt van Paulien van Schaik, Renske Taminiau en Wolfert Brederode. In 2015 werd zij geselecteerd voor het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Zij werkt ook mee met het project Jong Metropole waarin zij net als in het NJJO deel uit maakt van de zangsectie. In mei 2015 wordt zij benaderd door Stichting Beaux Jazz Breda voor de serie ‘Generation Next’. Voor deze gelegenheid brengt zij een trio bij elkaar met drummer Joost Lijbaart en Gitarist Bram Stadhouders. Daarnaast vormt zij samen met pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de groep Mudita. Voor deze bezettingen schrijft zij eigen composities.

Ed Schilders, Peter IJsenbrant en Martin Hulsenboom komen vertellen over de vertaling die zij uitgebracht hebben van de Biblio-sonetten van de Franse schrijver Paul Verlaine. Initiatiefnemer Ro-Nalt Schrauwen bedacht de Pakje Kunst Automaat en daarin kun je onder andere ‘pakjes’ van de Tilburgse kunstenaars Joost van Dijk en het duo Lucca Kroot en Aafje van Grieken aantreffen.

Jasper Mikkers spreekt met twee Tilburgse fotografen Werner de Cort en Julius de Groot over hun passie: sfeervolle foto’s maken in verlaten vervallen leegstaande panden. Twee ingelijste foto’s van worden tijdens het Cultureel Café geveild.

En de gastcolumn van Martijn Neggers gaat ook al over passie in de kunst.

Bron: persbericht Cultureel Café

Mobiele versie afsluiten