woensdag 19 juni 2024

2 gedachten over “Kringloopbedrijf La Poubelle genomineerd voor ‘Beste Werkgever van Nederland’

 1. Kringloopwinkels hebben vorig jaar, ondanks de groeiende concurrentie, meer omzet geboekt.

  Dat meldt Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) dinsdag op basis van een onderzoek onder haar leden.

  De totaalomzet van BKN-leden is vorig jaar gegroeid naar 90 miljoen euro. Dat is 8 procent meer dan in 2013. Gemiddeld groeide de omzet van een kringloopwinkel met 4 procent.

  Verder waren er in 2014 gemiddeld per winkel 5 procent meer betalende klanten dan in het jaar daarvoor. Het ging vorig jaar in totaal om zo’n elf miljoen klanten.

  De bij BKN aangesloten kringloopwinkels, boden vorig jaar “werk” aan ongeveer twaalfduizend mensen. Gemiddeld werken er bij een winkel zo’n zeventig medewerkers.

  Daarvan zijn er gemiddeld vijftien in dienst of ingehuurde flezwerker (ZZP-er). Zeven zijn met een vorm van loonkostensubsidie in dienst genomen. Ook werken er in een gemiddelde winkel 23 vrijwilligers en 25 mensen bijvoorbeeld via leerwerktrajecten, re-integratietrajecten of dagbesteding.

  Tja zo wordt je wel werkgever van het Jaar. Alles ten koste van semi gedwongen niet betaalde werknemers door de participatiewet met enorme omzet groei

 2. Zo zo ze mogen wel hoog van de toren blazen ik ben een oud I&D-er van La Poubelle en ben als oud vuil op straat gedonderd met samen nog 25 andere I&D-ers.

  Wij hebben La Poubelle groot gemaakt en zoals altijd gaan anderen met de eer strijken toen wij vertrokken had de oud directeur met kornuiten een bedrag van 650.000 euro dat op de bank stond meegekregen als ontslag premie ook had de winkel toen der tijd al een omzet van ongeveer 800.000 euro en de oud I&D-ers kregen 150 euro mee maar ons konden ze niet houden wij waren na ongeveer 13 jaar werken te duur er kon wel een nieuwe directeur en vast personeel betaald worden.

  Zo dat is nu de waarheid over het genomineerde La Poubelle schandalig zo als ze met de I&D-ers zijn omgegaan als die de prijs verdienen voor hun wanbeleid dan is er toch iets mis.

  Jack van Laarhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *