Site pictogram Tilburgers.nl

Kringloopbedrijf La Poubelle genomineerd voor ‘Beste Werkgever van Nederland’

bokaalDe overname van Stichting La Poubelle door de gemeentelijk Diamantgroep in juli 2011 heeft het Tilburgse kringloopbedrijf geen windeieren gelegd. Na een fikse reorganisatie van het management en middenkader en het afstoten van de ecologische tuin “Ut Rooie Bietje” in 2011, gevolgd door het sociaal eethuis “De Pollepel” begin 2015 is La Poubelle nu uitgegroeid naar een modern kringloopbedrijf en inmiddels genomineerd als één van de 100 organisaties die kans maken op de titel ‘Beste Werkgever van Nederland 2015’.

Het Beste Werkgevers Onderzoek is het grootste en meest betrouwbare onderzoek van Nederland en is ontwikkeld om een objectief oordeel te vellen over werkgeverschap in Nederland.

Kringloopbedrijf La Poubelle is in 1978 ontstaan uit het gedachtegoed van broodpater Gerrit Poels en is een bedrijf met maar liefst drie maatschappelijke doelstellingen:

Karakteristiek aan het kringloopbedrijf La Poubelle is de kleurrijke mix van mensen die er werken. De kern van de organisatie bestaat uit een kleine vaste groep van vakmensen en begeleiders. Daar omheen werkt het kringloopbedrijf met een groot aantal vrijwilligers, mensen in re-integratie trajecten en arbeidsmatige dagbesteding, met of zonder behoud van uitkering. Hiervoor wordt er samengewerkt met GGZ, Traverse, Novadic-Kentron, ContourdeTwern en Vluchtelingenwerk.

Dit jaar beoordeelden 314.218 medewerkers hun werkgever. Bijna 75% van de werknemers van La Poubelle uit Tilburg hebben meegedaan aan het onderzoek. Ze zijn erg tevreden over hun werk en over La Poubelle als organisatie. Ze gaven een rapportcijfer 8,0 voor het bedrijf en een 7,8 voor bevlogenheid. Bevlogen medewerkers gaan met plezier naar hun werk, vinden hun werk zinvol en zijn trots op hun werk. La Poubelle scoorde ook een 7,8 voor betrokkenheid; betrokken medewerkers hebben hart voor de organisatie en vinden dat ze op hun plek zitten.

Theo van der Bruggen van La Poubelle: “Natuurlijk zijn we blij met deze nominatie. Maar waar we vooral erg trots op zijn is dat uit het onderzoek blijkt dat onze medewerkers de veranderingen bij La Poubelle volledig steunen. De slag naar een modern kringloopbedrijf was anders niet mogelijk geweest. En ook bij La Poubelle wordt wel eens gemopperd, maar we luisteren goed en proberen er iets mee te doen. Daarin zit onze kracht.”

Andere genomineerden organisaties uit Tilburg zijn Scholengemeenschap De Rooi Pannen en RIBW Brabant

Op dinsdag 6 oktober maken Effectory en Intermediair bekend wie zich de Beste Werkgevers van Nederland mogen noemen.

beste-werkgevers-2015

Mobiele versie afsluiten