maandag 15 april 2024

5 gedachten over “La Poubelle na 1 jaar Diamant

 1. Ik weet natuurlijk en inmiddels neem ik aan veel Tilburgers, dat de gemeente nogal eens eenzijdig het hun uitkomende plaatje schetsen…
  Daarom ben ik blij met deze bijdrage,zo ook weer eens hier de andere kant van de(JanHamming??) medaille te lezen..Hamming ging toch helemaal voor “zwakkeren” op de arbeidsmarkt? Wat ik hier proef staan deze mensen nu op de “zwarte markt” als ze beter niet op hun cv kunnen zetten dat ze bij LP gewerkt hebben..Ipv een stap voorwaarts , achterwaarts dus op kansen op de arbeidsmarkt..Ook n illusie natuurlijk straks op een grotere lokatie te gaan zitten..Iedereen gaat echt niet naar een buitenaf gebied van de klanten van LP,hooguit de sjaggeraars die t doorverkopen wat ze daar opstrijken…De sfeer is er allang uit bij LP..daar waar t eens idealistisch met warmte begon, is t nu een kosten plaatje verhaal geworden……,door een zichzelf verkopende manager, die straks zèlf bij de vuilnisbak gezet wordt?? Als La Poubelle wìl blijven bestaan voor het hergebruik,laat t dan over aan idealistische vrijwilligers ipv managers!

 2. Allereerst zou ik Theo van der Bruggen willen feliciteren met zijn mooie baan…… Helemaal begrijpen doe ik het niet. Toen LP door de Diamantgroep werd overgenomen, moesten er verschillende mensen het veld ruimen. De direkteur moest (wilde) weg met een zeer mooie ontslagregeling/vergoeding, er zou immers een direkteur van Diamant zijn? Ene Marcel Martin, zo kregen wij te horen. Hr. van der Bruggen zou kwartiermaker zijn, om de overgang voor te bereiden. Er is dus blijkbaar geld voor het salaris van een extra manager. Ook werd ons verteld dat de overname noodzakelijk was om de banen van alle medewerkers zeker te stellen…… Helaas bleek dit niet voor de I/D medewerkers te gelden. Een vaste kern van medewerkers, de meesten zonder pers. problemen als drugs- alcoholverslavingen, zonder lichamelijke, verstandelijke of geestelijke handicap, die zich jaren hard en met veel idealisme voor het bedrijf hebben ingezet. En veel hebben bijgedragen aan de inkomsten, waarvan o.a. het gebouw aangekocht kon worden, de salarissen van de regulieren betaald werden en de ontslagvergoedingen voor vertrekkende regulieren werden betaald. Wij mogen naar het mobiliteitscentrum om hulp te krijgen nieuw werk te vinden, inmiddels allemaal wel ruim 10 jaar ouder en 45+, je ingezet te hebben. Ik wil Theo ook erg bedanken voor nog maar eens het stempel te geven van” mensen met een verslavings of een sociaal probleem”, mensen die persoonlijke begeleiding nodig hebben.
  Bij het Mob.Centr. vonden ze het al beter dat ik in mijn CV bij mijn werkervaring van de laatste 16 jaar maar achterwege liet dat dit bij La Poubelle was!
  Hoewel ik eieren voor mijn geld heb gekozen en weg ben bij LP, het bedrijf met hart voor zijn mensen, bestrijd ik dat Iedereen In De Winkel en In De Werkplaatsen die dure persoonlijke begeleiding krijgt! Dat is niet waar en velen hebben het ook niet nodig! Alvast niet de regulieren en ook niet de I/D-ers die er nog werken.
  Verder moet ik even ten voordele van La Poubelle (Diamant) vermelden dat alle andere werkgevers van I/D-ers in Tilburg ook besloten hebben deze medewerkers op straat te zetten (per 1-1-12 of 1-1-13) nu de subsidie van de gemeente voor deze groep wordt afgebouwd. Houdoe en bedankt, zoek het maar uit.

  En als laatste wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om al mijn goede en leuke klanten van het Domein te bedanken en te groeten, waarvoor ik helaas geen goede gelegenheid heb gehad.

 3. Wat een mooie vooruitziende blik, zonder het echte verhaal te vertellen.

  “Wij, de Diamant-groep, zijn in 2010 gevraagd door de gemeente”
  Wie is “Wij” ? Theo van de bruggen zelf misschien, een man met een hele uitgebreide C.V. (http://nl.linkedin.com/pub/theo-van-der-bruggen/2a/b0a/b81), misschien zelfs wel ingehuurd door de gemeente als kwartiermaker en nu als nieuwe directeur. Mag Theo het nog hebben over het “Wij” gevoel ?
  Als alle oud idealistische Poubellers (Regulier, I&D & vele vrijwilligers) die deze 35 jaar oude “Toko” met “Roots” van Gerrit Poels met “Hart & Ziel” hebben opgebouwd, het veld hebben moeten ruimen.
  Wie zijn “Wij” dan eigenlijk nog? De mensen die net een dienstverband hebben van vijf jaar of korter bij Poubelle ?
  Inderdaad Theo heeft het over “Wij, de Diamant-groep” hij had ook kunnen zeggen “Wij en de gemeente” waar de Diamant een onderdeel van is.

  En wat is dan nog het werkelijke “Wij” van de gemeente verhaal? Hiervoor moet je diep spitten en goed kunnen helikopteren. Waarom is Poubelle na jaren plotseling te klein geworden en waar zijn die verloren miljoenen? Aan het personeelsbestand kan het niet liggen dit is het afgelopen jaar fors afgeslankt. Door het aanbod van afgedankte goederen, die nu voor een bedrag van 25 euro worden opgehaald?
  Nee ook dat kan ik me dat ook niet voorstellen. Het is crisis en mensen worden kritischer met aankopen en afdankertjes, ze lopen niet meer storm bij de meubelboulevards.

  Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat het gaat om de locatie en het lapje grond “Havendijk 20” waar de oude stichting “La Poubelle” zich bevindt en tevens eigenaar van was. Een stukje grond wat de gemeente sinds 1999 maar al te graag in hun bezit wilde krijgen voor het ambitieuze Piushavenplan?

  Door de gedwongen overname en het nu door Theo van de Bruggen aangekondigde vertrek van “La Poubelle” op deze locatie wordt alles wel een stuk transparanter.

  De verloren miljoenen vloeien waarschijnlijk gewoon via het grondbedrijf terug in de gemeente kas. Wel jammer dat er eerst ongeveer 575.000 euro aan afscheidsregelingen moest worden betaald. Met als gevolg dat de meeste ID-ers per 1 januari 2013 op straat komen te staan.

  Met gemengde gevoelens maar toch vriendelijke groet

  Norbert

 4. zo ik lees dit artikel en tot mijn verbazing staat er weer dat er veel mensen werken met problemen zoals verslaving,relatieproblemen enz, wat maken ze het personeel weer zwart zoals altijd het meeste personeel werkt er al jaren en functioneren gewoon goed in de maatschappij maar krijgen weer die stempel dat ze verslaafd zijn aan drugs of alcohol er lopen er mischien 3 of 4 rond die dat probleem hebben maar de rest werkt keihard.
  sinds lapoubelle is overgenomen weten de ind-ers dat ze er uit moeten want er is geen plaats meer voor,dat komt voor veel mensen hard aan want ze werken er gemiddeld 10 tot 15 jaar en nu worden ze afgedankt omdat er geen geld meer is.
  ze kunnen naar het mobiliteitencentum en daar worden ze verder geholpen kunnen ze weer beginnen met een nieuwe baan tegen het minium SCHANDALIG
  het rare is die mensen moeten eruit terwijl op tilburg@work 10 vacatures openstaan voor mensen die op traject gaan is wel fijn voor lapoubelle weer gratis personeel
  het enigste waar ze aan denken is geld en zeker niet aan de MENS

 5. Als ik het goed begrijp wordt er € 10.000 per jaar éxtra besteed aan elke ‘Diamanter’ die bij la Poubelle ingezet wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *