zaterdag 20 april 2024

2 gedachten over “Einde Repair Café 013 “Weggooien mooi niet” ?

 1. Ik schreef dit zaterdag ook al in het Brabants Dagblad maar vindt dat ik het hier ook nog even kwijt moet.

  Tja echt jammer dat Het Huis van de Wereld gaat stoppen, we zaten hier ook vanaf januari 2012 een keer in de maand met het Repair Café 013 waar ik als vrijwilliger ook aan mee heb gewerkt. We groeide van zo’n 8 vrijwilligers naar zo’n kleine 30. Nu dreigt hierdoor ook het Repair Café 013 voorlopig te stoppen. Ze hebben hierdoor ook geen locatie meer. We hadden zaterdag hier een vergadering met de vrijwilligers over. Ook de financiële middelen om iets vast te huren ontbreekt de stichting. Het bestuur gaat nog wel kijken of ze nog activiteiten kunnen doen om wat geld binnen te krijgen en er een doorstart mogelijk is, toch vind ik het jammer als het echt gaat stoppen. Ik kwam hier in januari binnen lopen en voelde mij meteen thuis in deze huiskamer, een leuk initiatief en heb me er bij aangesloten en met veel plezier veel mensen ontmoet en uit de brand geholpen. Hoop dat het bestuur een oplossing kan vinden en dat we gewoon door kunnen. Ik wens ze hier dan ook veel succes me dat we nog verder ergens kunnen.

  Bedankt allemaal en tot zaterdag dan gaan we er nog een keer voor.

  groeten H

 2. Allerlaatste repaircafé013: locatie Huis van de Wereld.

  Dit doet me even terugdenken aan de start.

  Met een stel vrijwilligers van Transition Town Tilburg hadden we in januari een leerzame workshop bijgewoond georganiseerd door Repair-café Nl. Op de Landelijke Genoegdag in maart 2011 heb ik de Repair-bus langs laten komen, vergezeld met 2 monteurs. Gelijk bleek al dat het gedachtegoed van RepairCafé bij veel mensen aanslaat.

  Snel was er contact met Roland Samuals. Na een doeltreffende vergadering (van 3 minuten) zijn we van start gegaan in de Emma-passage. Roland had een paar electriciens geregeld,alsook gereedschap en werktafels ed.De eerste bijeenkomst was gelijk een succes.

  Repaircafé
  Het is geljk al een drukte van belang in de aan ons gegunde ruimte in de Emmapassage. In deze grote ruimte, centraal gelegen, kun je spreken van een vliegende start. Roland Samuals is actief op zoek gegaan naar andere samenwerkingspartners.
  Bij het Huis van de Wereld is deze mooie samenwerkings-partner gevonden. Een aantal maanden werd er op de laatste zaterdag
  ‘Het Repaircafé013’, georganiseerd.
  De bezoekers kijken mee, en leren hier dus van. Een reparatie zit soms in een klein hoekje!!!!

  Ook is het soiciale aspect belangrijk, het is gezellig.
  In de leeshoek nemen de wachtenden plaats, bezoekers raken samen in gesprek.
  Over deze bijeenkomste zijn al meerdere reportages geschreven.
  Met prachtige foto’s, leuk terug te zien, zie andere reportages op deze site.

  OOk in 2011 werd het Repaircafé georganiseerd op de laatste zaterdag van november. Gekoppeld aan de ‘Niet Winkeldag’. Voor deze dag vraag ik al sinds 1997 aandacht in Tilburg.

  Waarom?
  Op http://www.koopniets.nl staat veel achtergrond informatie..

  Samenvatting:
  Het gedachtegoed van RepairCafé verdient een structurele plaats in onze stad Tilburg. Juist nú.Veel mensen zijn het verleerd om zélf iets te repareren. Ook wordt onze afvalberg te groot.

  Zaterdag as. gaan we het succes van ‘RepairCafé013’ vieren.
  Hierbij heten we u van harte welkom.

  Weggooien… mooi niet.

  Godelieve Engbersen
  Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *