Site pictogram Tilburgers.nl

Landelijk zorgteam naar Tilburg voor vragen over zorgverzekering

Het informatieteam van VWS beantwoordt vragen over de zorgverzekering.

Een speciaal informatie-team van het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) komt naar Tilburg om vragen te beantwoorden over de zorgverzekering. Op dinsdag 17 december 2017 is er een team aanwezig bij de TweeSteden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan. Twee dagen later op donderdag 19 december 2017 staat het team paraat bij de ETZ lokatie van St Elisabeth aan de Hilvarenbeekse weg. Belangstellenden zijn tussen 09.00 en 17.00 uur welkom.

Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Wie antwoorden op deze en andere vragen wil, kan dan terecht bij het team dat aanwezig is in een informatiestand van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis).

Veel Nederlanders weten de antwoorden op bovenstaande vragen niet. Om hier verandering in te brengen is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed gestart.

Het ministerie informeert Nederlanders elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering via een campagne.

Mensen worden aangespoord bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren of hun zorgverzekering hier wel goed bij past.

Ook wordt uitleg gegeven over waar je op moet letten bij overstappen van verzekeraar en wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis. De campagne richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder en daarnaast ook specifiek op laaggeletterden.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten