Site pictogram Tilburgers.nl

Landelijke open dag van Zorg en Welzijn bij Traverse

smo TraverseOp zaterdag 21 maart 2015 opent Stichting Maatschappelijke Opvang(SMO) Traverse haar deuren tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Wie wil weten hoe het is om opgevangen te worden als je geen (t)huis hebt, kan op deze dag een bezoek brengen aan verschillende locaties van Traverse.

SMO Traverse vangt kwetsbare mensen op die om verschillende redenen dak- of thuisloos zijn geworden en niet meer zelfstandig kunnen leven of wonen. Vaak hebben ze problemen met verslaving, gezondheid, financiën of een combinatie daarvan. SMO Traverse is het sociale vangnet van Midden-Brabant door deze doelgroep op te vangen en te begeleiden zodat ze uiteindelijk weer op eigen benen kunnen staan.

Het centrale punt tijdens de Open Dag is de gezellige braderie aan de Reitse Hoevenstraat 6 in Tilburg. Op deze unieke braderie is een divers assortiment standhouders aanwezig in een sfeervolle ambiance. De welbekende familie Donders is ook aanwezig, zij verkopen kleding.  Daarnaast is er natuurlijk gedacht aan lekkere versnaperingen, entertainment voor de allerkleinste en artiesten die deze dag nog gezelliger maken. De volgende artiesten zijn o.a. aanwezig; Dansgroep Lace Up, zangers Patrick, Gerbrand en Angelo, Dagráss en diverse andere zangers.

Om een goed beeld te krijgen van de opvang en begeleiding die Traverse haar medewerkers biedt, worden er op verschillende locaties van Traverse rondleidingen georganiseerd. Medewerkers en cliënten zullen vertellen over het leven in de maatschappelijke opvang. De doelgroep van Traverse is heel divers en dat zie je terug wanneer je de woonvoorzieningen bezoekt. Niet alleen zwervers worden opgevangen door Traverse – ook een gezin dat door financiële problemen op straat is komen te staan kan bij Traverse terecht.

De locaties van Traverse verschillen ook. Waar op de Vlier elke bewoner een eigen kamer heeft, slapen bewoners van de Meander met een hele groep in een slaapzaal. Naast de Vlier en de Meander zijn ook de locaties de Loop en de Reit op zaterdag 21 maart 2015 te bezoeken.

Vanaf 11.00 uur is iedereen  van harte welkom bij Traverse. Tot 15.00 uur worden er doorlopend rondleidingen georganiseerd, afhankelijk van de opkomst bij elke locatie. Vanwege lunchtijd worden er tussen 12.00 en 12.30 uur geen rondleidingen verzorgd. Een bezoek aan de open dag is gratis en vervoer wordt door ons geregeld.

De locaties De Bron, de Reit en de Vlier zijn gelegen aan de Reitse Hoevenstraat 6 te Tilburg. De locaties Meander en de Loop zijn gelegen aan de Gasthuisring 37 te Tilburg. (Vervoer van en naar de locaties wordt voor u geregeld)

Traverse

Mobiele versie afsluiten