Site pictogram Tilburgers.nl

Leesproject Scoor een Boek van start

Drie-entwintig verschillende basisscholen uit Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg nemen de komende tien weken deel aan leesproject Scoor een Boek! In die weken gaat profvoetballer Pol Llonch van Willem II leerlingen aanmoedigen om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Leesconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant zullen de klassen ook bezoeken. De Aftrap voor Scoor een Boek! geven we op 12 februari 2019 om 13.15 uur op basisschool De Regenboog in Goirle.

Dan geeft leesconsulent Cristel van Amersfoort in groep 5 van Basisschool de Regenboog de allereerste les van Scoor een Boek! In deze ‘Aftrap Les’ gaat Cristel de klas in met een motiverende videoboodschap van Pol Llonch, een stapel scoreposters én een topselectie aan boeken. Voor de gelegenheid is ook Willem II-mascotte Kingo van de partij.

Tijdens Scoor een Boek! gaan alle deelnemende klassen proberen in tien weken zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. In de regio Tilburg worden ze daarbij aangemoedigd door Willem II-speler Pol Llonch. Leesconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant zullen alle deelnemende klassen bezoeken met een topselectie aan boeken, score-posters én motiverende videoboodschappen van de profspelers. Na 10 weken mooie boeken scoren, vindt er een sportieve afsluiting plaats op het terrein van Willem II. Tijdens die slotbijeenkomst maken we de eindscore bekend: hoeveel boeken hebben de leerlingen samen gelezen?

Achtergrond Scoor een Boek:

1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Om dat probleem te tackelen, besloten Biblionet Groningen en FC Groningen in 2012 de handen ineen te slaan – samen ontwikkelden zij het leesproject Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren wilden zij het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Inmiddels is Scoor een Boek! uitgebouwd tot een succesvol landelijk onderwijsproject. In 2018 vond de eerste Brabantse editie plaats, georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Willem II Betrokken. Dit jaar doen in totaal 12 Nederlandse voetbalclubs mee, waaronder ook de Brabantse clubs Helmond Sport, NAC, Top Oss en RKC Waalwijk. In de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg nemen 53 groepen vijf van 23 verschillende basisscholen deel aan het leesproject. Het project wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Willem II Betrokken en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Q-Promotions.

Mobiele versie afsluiten