Site pictogram Tilburgers.nl

Lezing: Hoe wordt Tilburg klimaatbestendig? – met rondleiding Nieuwe Faxx

cast tilburg klimaatbestendigOp woensdag 16 december organiseert CAST een avond over klimaatbestendig ontwerpen. Hoe maken we Tilburg klimaatbestendig? Heleen Mees (onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht) en Martin Roders (adviseur bij Demobv Delft) zullen spreken over klimaatverandering, de gevolgen hiervan voor de stad, en hoe Tilburg zich hierop kan aanpassen. Wethouder Mario Jacobs zal zijn doelstellingen op het gebied van ‘klimaatadaptief’ ontwerpen toelichten.

07-28-2014 auto regen druppels water RegenbuiMartin Roders (Demobv, uit Delft) promoveerde op een onderzoek naar het klimaatbestendig maken van woningen. Hij zal een kort onderzoek presenteren van plekken in Tilburg die al klimaatbestendig zijn, en waar nog risico’s en kansen liggen. Hoe kunnen nieuwe stedenbouwkundige plannen inspelen op het veranderend klimaat? En waarom gebeurt dat nog niet?

Zomer Zon sterrestralen zonlicht ster met SorbusHeleen Mees, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, zal uitleggen wat klimaatadaptief ontwerpen is, en waarom het steeds meer van belang gaat worden. Ook legt zij uit dat niet alleen de gemeente verantwoordelijk is voor een klimaatbestendige stad, maar dat ook bedrijven en ondernemers mee zouden moeten doen, en zelfs u, als burger, uw steentje zonder al te veel moeite zou kunnen bijdragen. Ook zoomt Heleen Mees in op het probleem van hittestress en de maatschappelijke oplossingen die daarvoor gevonden kunnen worden.

zomers warmDe bijeenkomst vindt plaats in de lobby van het pas geopende Nieuwe FAXX in het Veemarktkwartier. Dit is van de meest duurzame kantoorgebouwen in het zuiden. Voorafgaand aan de lezingen kunnen bezoekers meedoen aan een rondleiding door het gebouw.

CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o) heeft als doel de belangstelling voor en het denken over architectuur, stedenbouw en landschap – en dat met name in en om de stad Tilburg -blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.

Woensdag 16 december, vanaf 19.15 uur, Het Nieuwe FAXX, Tivolistraat 50-52 Tilburg. Aanmelden kan via de website van CAST, www.castonline.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het programma.

Bron: Persbericht van CAST, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o.

Mobiele versie afsluiten