Site pictogram Tilburgers.nl

Lezing over burgerparticipatie door Alex Brenninkmeijer

Alex Brenninkmeijer. Foto via Twitter.

De Sociale Raad Tilburg (SRT) organiseert op 5 april 2019 een lezing met als titel ‘Burgerparticipatie: dilemma’s tussen droom en daad’. Alex Brenninkmeijer, voormalig Nationaal Ombudsman en momenteel lid van de Europese Rekenkamer deelt zijn inzichten hierover. Volgens hem moet een ‘democratie van burgers’ die past bij deze tijd opnieuw vorm krijgen.

Burgerparticipatie vindt op veel manieren plaats. Zoals het organiseren van schoonmaakacties in de straat, een buurtspeeltuin, het oprichten van een lokale zorgcoöperatie, of beschikking over wijkbudgetten om eigen plannen uit te voeren in de buurt.

Thijs van Mierlo van Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners deelt zijn kennis uit de landelijke praktijk.  Ook Tilburgers worden steeds meer betrokken bij het beleid van de gemeente, daarover vertelt wethouder Marcelle Hendrickx.

Op de vraag ‘Wat is burgerparticipatie?’ kun je veel verschillende antwoorden krijgen. Wat versta jij eronder? Na de lezing praten we verder over dilemma’s en kansen in Tilburg. Vergroot burgerparticipatie sociale ongelijkheid of juist niet?  Hoe kan burgerparticipatie bijdragen aan vermindering van armoedeproblematiek? Gaan gemeentelijke politiek en burgerparticipatie goed samen? Jouw mening en ervaring horen we graag.

De SRT-lezing vindt plaats op vrijdag 5 april in LOFT, Ringbaan Oost 8-17 in Tilburg. Het programma start om 14:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Aanmelden is gewenst via mail@socialeraadtilburg.nl. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Mobiele versie afsluiten