Site pictogram Tilburgers.nl

Liften bij Station Universiteit

 

Geflankeerd door Ine Frings en Heleen Herbert (NS) poseren Hein van Oorschot (UvT) en Roel Lauwerier (Gem Tilburg) voor de vele fotografen
In 2010 onderging het station een naamswijziging. Tilburg-West werd toen Station Universiteit. vlnr: Ine Frings (ProRail), Hein van Oorschot (UvT), Roel Lauwerier (Gemeente Tilburg) en Heleen Herbert (NS).

Spoornetbeheerder Prorail is vandaag 21 augustus 2013 gestart met de bouw van personenliften bij het Station Universiteit in Tilburg. Bij het station komen twee liften. De eerste lift komt te liggen aan de noordkant in de richting van de Statenlaan en geeft toegang tot spoor 1. De tweede lift komt aan de zuidkant en geeft toegang tot het eilandperron (de sporen twee en drie). Beide liften worden transparant. De bouw vindt overdag plaats, en de werkzaamheden moeten begin 2014 afgerond zijn.

Prorail meldt: “De plaatsing van de liften is onderdeel van het programma toegankelijkheid. Een treinreis zonder obstakels is van groot belang. Alleen dan kan iedereen zelfstandig en comfortabel met de trein reizen en zich thuis voelen op het station. Doel is iedereen zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen laten reizen. Mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of een kinderwagen bij zich hebben dan baat bij de liften. Het programma wordt uitgevoerd door ProRail en gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en komt tot stand in samenwerking met diverse belangenorganisaties en vervoerders.”

Mobiele versie afsluiten