dinsdag 23 april 2024

3 gedachten over “Lindeboom komt prominent op de Heuvel terug

 1. Ik heb me laten vertellen dat de boom het niet zou overleven om nog een keer verplant te worden. Hij staat goed waar die nu is dus dan misschien kiezen voor een ent ? Maar een LInde op de heuvel helemaal top ! Verhalen genoeg lijkt mij.

 2. http://bd.nl/nieuws/tilburg-stad/kuiper-vertrouwt-tilburg-linde-niet-toe-1.77092

  Hier veel reacties.

  As deelnemer van het LindeboomComité willen wij als Transition Town Tilburg samen met Stichting Stadsbomen, vieren dat de Linde weer op de Heuvel komt.
  Zelf denk ik dan (out-of-the-box) aan een verhalen vertel- avond. Ouderen uitnodigen om hun verhalen te delen over de Linde op de Heuvel; het organiseren van spelletjes middagen voor kinderen op het plein, vlakbij de boom.

  Een foto-collage, Kleurtekening ‘wedstrijd’, wandeling door Tilburg onder begeleiding van de stads-boomgidsen, bijeenkomst met muzikanten met nederlandstalige liedjes.

  Je kunt zoveel mooie dingen bedenken waarmee we de Linde weer in de harten van de Tilburgers kunnen sluiten, waarmee deze plek weer historische betekenis krijgt.

  Uiteraard worden de activiteiten tzt via diverse media gedeeld.
  Zelf zie ik uit naar de verhalenavond. ‘Hoe was het vroeger onder deze mooie boom, wat is er allemaal voorgevallen?’.

  Ontmoetingsplek, daten, de boom als Hét Social Medium?
  Ik denk dat onze (ex) stadsdichters dit project ook zullen omarmen, want gedichten over onze Linde zijn er nooit Genoeg.

  Godelieve Engbersen
  deelnemer van lindeboom comité,
  actief bij Transition Town Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *