Site pictogram Tilburgers.nl

Line-up Festival Mundial compleet!

logo-mundialMet meer dan 90 acts uit 35  landen is het programma van Festival Mundial compleet! In de spannende loodsen en kleine zaaltjes van de industriële Spoorzone presenteert Festival Mundial een superdiverse line-up vol talent uit alle windstreken! De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het aanbod van talent is ongekend en Festival Mundial is uitgegroeid tot een place to be voor artiesten met een nieuw geluid.

Mundial tipt: 
ericvloeimans4Azalai is de eeuwenoude Karavaan die door de Sahara trekt. Topmuzikanten uit Senegal, Gambia, Ghana, Nederland en België spelen met weergaloze energie en opzwepende ritmes een set gebaseerd op de muziek uit de Sahara en omringende gebieden. Afrikaanse highlifegrooves, Saharablues maar ook onversneden en onweerstaanbare Senegalese Mblax (spreek uit Me-balag). Voor ieder optreden wordt er een verbinding gezocht met de locatie waar Azalai Project optreedt, door een special guest uit te nodigen. Op Festival Mundial zal dit een van de beste trompettisten van de wereld zijn; niemand minder dan Eric Vloeimans!

 Een van de laatste spraakmakende toevoegingen is BOT speelt RAMKOERS. RAMKOERS is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij (Dogtroep) en productiehuis Oost-Nederland.Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. In de muziektheatervoorstelling RAMKOERS verzamelt BOT de brokstukken van een samenleving die vastgelopen lijkt geraakt en toont ons vermogen om daar iets nieuws uit op te bouwen. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare songteksten trekt het viertal je mee in hun strijdlustige overtuiging dat het ook anders kan. Verwacht een eigenzinnige voorstelling met grote machines en kleine liedjes.

 caballos-de-menorca-spanje-1189-320-400Caballos de Menorca, oftewel Paarden uit Menorca geeft een blik op de dierlijke natuur van paarden en onthult het belang van traditie in een hedendaagse presentatie. In de feesten van Menorca op het gelijknamige Spaanse eiland, waren paarden een symbolisch onderdeel. Dit unieke staaltje straattheater geeft een hedendaagse representatie  van deze traditionele feesten en laat een onuitwisbare indruk achter.

Eén van de spraakmakers van dit jaar is met zekerheid prijswinnende trompettist Ibrahim Maalouf. Met een speciaal door zijn vader gebouwde trompet produceert hij een kenmerkend Arabisch geluid en vermengt dit met jazz, metal, pop en klassieke invloeden. Grijp je kans en kom genieten van deze fantastische trompettist want hij is dit jaar in Nederland alleen te zien op Festival Mundial en North Sea Jazz.

Fanfara TiranaNeem Fanfara Tirana, één van de leukste fanfarebands uit de Balkan en voeg daar de TransGlobal Underground aan toe. Een Britse band wiens muziek zich het best laat omschrijven als een caleidoscopische trip door rituelen en geheimen. Wat je dan krijgt is het volgende: een dynamische, crossculturele performance vol muziek gebaseerd op muzikale schatten uit de Balkan. Met één been in de geschiedenis en de blik op de toekomst vertellen de melodieën en teksten nieuwe sprookjes. Ze zorgen voor verbeeldingskracht die ons het leven, de liefde en solidariteit laat vieren. In voor een inspirerende ervaring? Dan mag je deze show niet missen.

Festival Mundial is één van de kleurrijkste festivals van Nederland en vindt plaats op 27, 28 & 29 juni 2014 in de Spoorzone Tilburg. Een 3-dagen kaartje voor Festival Mundial kost € 30,-, 2-dagen Festival Mundial kost € 27,50 en je betaalt € 17,50 euro voor één dag. Drie overnachtingen op de Mundial City Camping kost € 37,50 p.p. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ben je van plan om naar Festival Mundial te komen, koop dan op tijd je kaarten. Er is een beperkte capaciteit en Festival Mundial 2013 was volledig uitverkocht. Kijk voor meer informatie op www.festivalmundial.nl

timetable-zaterdag

timetable-zondag
plattegrond mundial 2014

Mobiele versie afsluiten