Site pictogram Tilburgers.nl

Live: ProRail webcam op het station en de Willem II-passage online

tribunes_station_tilburgStation Tilburg: volg de verbouwing van het station. Op 20 oktober begint het moeilijkste werk: het verplaatsen van de 6,6 miljoen kilo zware tunnel onder het station.

Er staan ook tribunes, zodat belangstellenden het werk van dichtbij kunnen bekijken. De tribunes zijn toegankelijk vanaf zaterdagochtend 18 oktober. Bij de stationspassage staat naast de Locomotiefhal een tribune. Deze is toegankelijk via de Burgemeester Brokxlaan. De werkzaamheden aan de Willem II passage zijn te volgen vanaf een tribune op het postperron. Bij het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan is een trap. De werkzaamheden zijn ook te zien via een webcam op de website van Prorail.

UPDATE maandag 20 oktober, 8:00 uur. Inschuiven stationspassage vertraagd.

De werkzaamheden hebben enkele uren vertraging opgelopen. ProRail verwacht in de loop van de middag met het daadwerkelijke inschuiven van de 6,6 miljoen kilo zware stationspassage te beginnen.

UPDATE maandag 20 oktober, 12:40 uur. Inschuiven stationspassage is begonnen

Even voor half één vanmiddag is het schuiven van de brede tunnel onder het station begonnen. Het gevaarte van 6,6 miljoen kilo zal een afstand van 55 meter moeten afleggen, met een ‘snelheid’ van 1 à 1,5 meter per uur.

UPDATE maandag 20 oktober, 18:00 uur. Inschuiven Willem II-passage begint

Rond dit tijdstip zal ook het inschuiven van de Willem II-passage van start gaan. Deze tunnel is in twee delen opgebouwd die na elkaar in de doorgang worden geschoven. De reden dat deze tunnel in twee delen is voorbereid, is dat er op de bouwplaats geen ruimte was om deze tunnel in z’n geheel te bouwen, vanwege gebouw 79 dat daar staat en dat behouden moet worden.

UPDATE dinsdag 21 oktober, 15:20 uur. Onderdoorgang station is een feit.

Rond 14.00 uur vanmiddag was het meest spectaculaire onderdeel van het werk volbracht. De nieuwe, brede tunnel onder het station ligt op zijn plaats en kan nu verder afgebouwd worden, te beginnen met het terugplaatsen van de rails.

Ook de tunnel in het verlengde van de Willem II-straat wordt deze herfstvakantie op zijn plaats geschoven.

 

Mobiele versie afsluiten