Site pictogram Tilburgers.nl

Locaties huisvesting arbeidsmigranten bekend

Het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) van de gemeente Tilburg hebben bekend gemaakt welke locaties geschikt worden gevonden voor de huisvesting van arbeidsmigranten: mensen die gemiddeld 40 weken komen om te werken en daarna weer huiswaarts keren.

De geschikt bevonden locaties zijn:

In het onderzoek naar geschikte locaties is geen enkele locatie op voorhand uitgesloten, volgens het besluit van het College.

Een locatie is door het College als kansrijk benoemd als zij van mening is dat op deze plek een grootschalige voorziening voor huisvesting van arbeidsmigranten passend zou kunnen zijn. De bedoeling is dan ook om op deze locaties, in overleg met de initiatiefnemers en de omgeving, daadwerkelijk arbeidsmigranten te gaan huisvesten.

Een locatie kan geschikt zijn maar een plan is daarmee nog niet direct passend of haalbaar.

Daar waar is aangeven dat een locatie kansrijk kan zijn hoeft dat niet persé te gelden voor een plan van de initiatiefnemer. Het kan bijvoorbeeld ruimtelijk niet passen in de omgeving of er zijn andere redenen om het concept of plan niet wenselijk te vinden. Het College biedt de initiatiefnemer dan de ruimte onder voorwaarden van de gemeente te kijken naar de mogelijkheden om op deze locatie alsnog een voorziening voor huisvesting arbeidsmigranten uit te werken.

Op basis van de beoordeling van de gemeente, de wensen en eisen ten aanzien van een locatie of initiatief kan het betekenen dat een aantal initiatiefnemers het plan onhaalbaar acht en alsnog afhaakt. Ook gedurende het proces kunnen nog initiatieven afvallen vanwege financiële, ruimtelijke, procedurele of andere redenen.

In bijlage A is voor iedere locatie, voor zover bekend een uitwerking van het initiatief en de onderbouwing van de motivering opgenomen.
In bijlage B zijn de locaties op kaart aangegeven.

Mobiele versie afsluiten