Site pictogram Tilburgers.nl

Loek Sijbers nieuwe directeur Factorium

Per 1 oktober 2017 wordt Loek Sijbers de nieuwe directeur van Factorium Podiumkunsten.

De raad van toezicht van Factorium Podiumkunsten heeft Loek Sijbers op 15 juni officieel benoemd. Hij volgt daarmee Boyke Brand op, die dan bijna 10 jaar het centrum voor podiumkunsten heeft geleid.

Loek Sijbers is 59 jaar oud en rondde in 1981 zijn studie af aan de Toneelschool Maastricht. Hij heeft gewerkt als acteur, docent, regisseur, provinciaal toneeladviseur, als ambtenaar en projectleider in majeure cultuurprojecten voor de Provincie Limburg en de Provincie Noord-Brabant.

In 2006 werd hij directeur van EDU-ART Gelderland en richtte in 2009 Cultuurbedrijf BV op waarmee grote projecten werden gerealiseerd zoals Festival MENU 2010 en het cultuurprogramma van de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Venlo in 2012.

Sinds 2012 werkt Sijbers zelfstandig als ad interim directeur van diverse cultuurorganisaties, in opdracht van provincies en gemeenten. Hij heeft de ontwikkeling van het cultuurcluster van CHV Noordkade Veghel geleid en de doorontwikkeling van Lichtfestival GLOW in Eindhoven.

Sijbers rondt op 1 juli een opdracht af als directeur/bestuurder van GIGANT markant in cultuur in Apeldoorn waarbinnen de fusie en reorganisatie van poppodium en filmhuis Gigant met het centrum voor kunsten Markant werden gerealiseerd.

Hij vervulde verschillende bestuurs- en adviesfuncties in de Raad voor de Kunst, Raad voor Cultuur, was voorzitter van de Raad van Twaalf, was lid van gemeentelijke adviescommissies en is voorzitter van de raad van toezicht van Theatergroep Artemis in Den Bosch.

Sijbers woont in het hart van de Peel en heeft veel zin in zijn nieuwe functie: “Ik heb me in mijn keuzes in mijn werk altijd laten leiden door de inhoud. Factorium Podiumkunsten is tegen de geest van de tijd in, waarin centra voor kunsten worden afgebouwd of omgevormd, gewoon haar eigen gang gegaan met steeds betere en andere projecten en diensten; dat fascineert me. En ik houd erg van steden zoals Tilburg, Helmond en Oss. Tilburg, 6e stad van het land, aanpakkers, veel studenten, dynamisch, het rammelt en het krast en schuurt hier en daar; ik houd daarvan. Het gaat goed met Factorium Podiumkunsten maar er is vast nog wat te verbeteren in de relatie tussen Factorium Podiumkunsten en de regio.”

De raad van toezicht van Factorium Podiumkunsten is blij met de benoeming van de nieuwe directeur. Daarmee is ruim op tijd voorzien in de opvolging van huidige directeur Boyke Brand die eind dit jaar Factorium Podiumkunsten verlaat omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Samen met alle medewerkers en alle partners maakt Factorium Podiumkunsten er weer een prachtig cultuurseizoen van.

Factorium Podiumkunsten is een kunsteducatieve organisatie die een groot scala aan lessen, cursussen, workshops aanbiedt op het gebied van de podiumkunsten muziek, dans, theater en musical. Daarnaast verzorgt Factorium Podiumkunsten samen met een groot aantal scholen en culturele partners op een intensieve wijze cultuuronderwijs voor schoolkinderen. Factorium Podiumkunsten is ook een cultuurbedrijf dat inspeelt op allerlei wijkinitiatieven en artistieke vragen die op ons afkomen. Het werkgebied van Factorium Podiumkunsten beslaat de gemeenten Tilburg en Goirle.

Mobiele versie afsluiten