maandag 15 april 2024

6 gedachten over “Lokaal Tilburg overweegt motie van wantrouwen tegen wethouder Hans Kokke

 1. Volgens RIBW vallen straten die op het gebouw uitkijken niet onder de buurt.
  Waardoor ze de verantwoordelijkheid van de communicatie bij de inwoners zelf neerleggen.

 2. Meneer Knokke zou beter moeten weten de bewoners en de school zijn het niet eens met zijn visie . Het RIBW heeft geen cliënten die daar passen de gevallen zijn te zwaar en zeker niet naast een basisschool . Het lijkt wel dat deze beslissing op een feestje is genomen .

 3. Wat zijn we toch weer medelevend in Tilburg. Dit zijn ook mensen die een onderdak nodig hebben. Iedere wijk hoort hier zijn steentje in bij te dragen.
  We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen waar we alles wat niet in ons systeem past gaan weg douwen in getto’s we weg van de bewoonde wereld.
  Kom op dit moeten we niet willen.

 4. Onder het motto dat:

  ‘De soep nooit zo heet gegeten wordt dan het wordt opgedient’.

  vond ik deze reactie van Hans Kokke op de website van de SP Tilburg:

  SP-Wethouder Kokke heeft afgelopen donderdag tijdens een bewonersavond in de Tilburgse ’t Zand verteld dat er geen verslaafden gaan komen naast de basisschool Jeanne d’Arc. De bewonersavond was belegd omdat er onrust was in de buurt, omdat het RIBW een opvang voor verslaafden naast de school wilde plaatsen.

  De wethouder heeft meteen overlegd gepleegd met het RIBW en aangegeven dat dit geen goed idee was. Na dit overleg heeft het RIBW besloten het idee niet door te zetten en nu samen met de buurt te gaan kijken welke groep nu wel in de buurt past. Hans Kokke:
  “Ik ben blij dat we tot deze oplossing zijn gekomen en dat er nu samen gekeken en gesproken wordt met de buurt”. Fractievoorzitter Francy van Iersel: “Ik ben tevreden met de oplossing. Goed dat de wethouder dit meteen heeft opgepakt en dat er nu met de buurt gesproken wordt. Praten met de mensen en samen tot een oplossing komen, dat willen we zien als SP.”

  Dus het lijkt me dat Jan Heijman van Lokaal Tilburg zich hier zichzelf een beetje voorbij gallopeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *