Site pictogram Tilburgers.nl

Lustwarande 2015 Rapture & Pain

Lustwarande 2015 Rapture & PainOp 29 augustus om 15:00 uur opent de vijfde editie, Lustwarande ’15 – Rapture & Pain. Zeventien kunstenaars uit diverse landen zullen hetzij recent bestaand werk dan wel nieuw werk presenteren, dat speciaal in het kader van Lustwarande ’15 gemaakt is. Alle kunstwerken staan in de Oude Warande tussen de Tilburg University, Bredaseweg en de spoorlijn naar Breda.

Rode draad in de tentoonstelling, Rapture & Pain, is de sociale kritiek die in de kunstwerken besloten ligt. Sociale kritiek, die de kunst verbindt met de tijdgeest, beslaat een verglijdende schaal, waarbij pessimisme en optimisme, twijfel over de toekomst en het geloof erin, de uitersten vormen.

Rapture & Pain zal gaan over hedendaagse vooruitgangsgedachten, waarbij expressies van hoop, extase en utopie afgewisseld worden met uitingen van twijfel, angst en pijn.

In het kader van Lustwarande ’15 organiseert PARK – Platform for Visual Arts de solo Looking Back van Maria Roosen. Het public program zal bestaan uit interviews met deelnemende kunstenaars in het auditorium van De Pont Museum en gratis rondleidingen door Lustwarande ’15. Voor het kunstonderwijs vinden er lezingen plaats, voor het middelbaar onderwijs komt er het online project IMAGINE.

Deelnemende kunstenaars:

Atelier van Lieshout
Kevin van Braak
Tim Breukers
Tom Burr
Feipel & Bechameil
Roger Hiorns
Folkert de Jong
Juliana Cerqueira Leite
Gabriel Lester
Wilhelm Mundt
Arne Quinze
Ugo Rondinone
Maria Roosen
Daniel Roth
Eva Rothschild
William Tucker
Jan Van Oost

 

De tentoonstelling duurt tot en met  25 oktober 2015. Tijdens deze periode is Grotto dagelijks geopend.

Opening: 29 augustus om 15.00 uur
Openingstijden: ma t/m zo van 11.00 tot 17.00
Ingang: hoek Bredaseweg – Warandelaan – Tilburg
Toegang: gratis
Informatiegids met plattegrond: €10,-
www.lustwarande15.nl

 

lustwarande08
De Lustwarande in 2008

Begonnen in 2000 heeft Lustwarande in het Barok park De Oude Warande in Tilburg zich na vier edities inmiddels bewezen als een van de belangrijkste internationale buitenexposities in Nederland.

Mobiele versie afsluiten