Site pictogram Tilburgers.nl

Maan en Sterre

Liefdevolle Verbindingen

juli maanscout Sterre Gielen

Nachtburgemeester van Tilburg Zeus Hoenderop heeft dertien vrouwen uitgenodigd om van volle maan tot volle maan licht te brengen in de nacht: de MaanScouts.

De juli maanscout van de nachtburgemeester is Sterre Gielen. Zij ondersteunt Hoenderop van 26 juli tot en met 24 augustus op haar eigen wijze.

Komende maandag neemt Sterre Gielen om 20.00 uur bij volle maan het stokje over van juni maanscout Paula Anguita-Geerts. Dat gebeurt bij Kunstpodium T, Noordstraat 105 in Tilburg.

Als pedagoge heeft Sterre Gielen gekozen voor het thema Liefdevolle Verbindingen omdat ze gelijkwaardige, liefdevolle relaties als basis ziet voor een gezonde ontwikkeling voor kinderen en volwassenen. Haar visie is sterk beïnvloed door haar ervaringen in India. Van 1999 tot 2001 heeft Sterre 5 en 6 VWO op het Mahindra United World College of India gedaan. Op deze internationale school heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis en een Moeder Theresa huis. Tijdens haar studie Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam ging ze terug naar India voor haar afstudeeronderzoek waarin ze de ongelijkwaardigheid tussen zonen en dochters in gezinnen onderzocht.

De ervaringen in India hebben ertoe geleid dat Sterre zich inzet voor gelijkwaardige relaties, waarin de optimale ontwikkeling van elk individu gewaarborgd is. Zo zet ze zich in als coach in het project Coaches4Juniors van vrijwilligersorganisatie Contour in Tilburg. Elke week onderneemt Sterre een activiteit met een jongere. Het is namelijk gebleken dat het zelfvertrouwen van jongeren groeit als een jaar lang iemand wekelijks  betrokken is bij hun  ontwikkeling.

Tijdens haar MaanScout periode belicht Sterre Gielen vier aspecten van liefdevolle verbindingen: verbinden met jezelf, met de ander, met het goddelijke en met de wereld. Tijdens de volle maan van 26 juli vindt de initiatie plaats van juli maanscout Sterre Gielen. Zij opent haar maan met een visualisatieoefening Verbinden met Jezelf. Op 2 augustus om 20.30u organiseert ze de workshop Liefdevol Verbinden met je Geliefde op de locatie Poststraat 7a in Tilburg. Op 9 augustus wordt er om 20.30u een meditatie Eenheid in Verbondenheid gehouden in de tuin van Kunstpodium T in het teken van verbinden met het goddelijke. In het aspect liefdevol verbinden met de wereld organiseerde Sterre Gielen in samenwerking met de Indiase fotograaf Ajay Hirani de fototentoonstelling Roses from Bombay Women in India today. Deze tentoonstelling is open op zaterdag en zondag van 13-17.30u gedurende de hele maanscout periode.

Voor meer informatie en aanmelden voor de workshop en de meditatie kunt u mailen naar Sterre.Gielen@gmail.com. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Mobiele versie afsluiten