Site pictogram Tilburgers.nl

Maanscout behandelt virtuele wereld en social media

Juni-maanscout Paula Anguita-Geerts en haar Second Life avatar Mallory Destiny

Tilburgs Nacht burgemeester Zeus Hoenderop heeft elke maand, van volle maan tot volle maan, een vrouw aan zijn zijde, een zogenaamde maanscout. De      juni-maanscout van de nacht burgemeester van Tilburg is Paula Anguita-Geerts. Zij ondersteunt van zaterdag 26 juni tot 26 juli nachtburgemeester Hoenderop op haar eigen wijze. Zaterdag 26 juni om 20.00 uur in Kunstpodium T aan de Noordstraat 105 neemt Paula het stokje over van de negende maanscout Cheta Urmila. Paula is de tiende maanscout.
Paula’s maanscout-periode zal in het teken staan van de virtuele wereld, beter bekend onder de naam ‘Second Life’, waar haar avatar Mallory Destiny heet. Ook in de virtuele wereld zijn kunstenaars op uiteenlopende wijze actief en hun werk zal zij aan het voetlicht brengen. Zij zal ingaan op wat een virtuele wereld nou eigenlijk is, op welke manier mensen de virtuele wereld gebruiken en welke mogelijkheden het biedt.
Daarnaast besteedt zij ruim aandacht aan social media, zoals Facebook, Twitter, Hyves en Google, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke communicatie. Ook veilig internetten en privacy komen daarbij aan bod. Want hoe geavanceerd en modern de communicatiemiddelen die we gebruiken ook zijn, communicatie is en blijft mensenwerk en kan niet aan apparaten worden overgelaten. In het dagelijks leven is Paula journalist /fotograaf/ redacteur voor de Tilburgse nieuwssite Tilburgers.nl.

Mobiele versie afsluiten