Site pictogram Tilburgers.nl

Februari MaanScout Godelieve Engbersen: ‘Licht, ruimte, rust’

Tilburgs Nachtburgemeester Zeus Hoenderop heeft elke maand, van volle maan tot volle maan, een vrouw aan zijn zijde, een zogenaamde maanscout. De februari maanscout van de nachtburgemeester van Tilburg is Godelieve Engbersen. Zij ondersteunt van 28 februari tot 31 maart nachtburgemeester Hoenderop op haar eigen wijze. Komende zondag 28 februari om 20.00 uur in Kunstpodium T Noordstraat 105 neemt Godelieve het stokje over van de 5e maanscout Marjorie Lobman.
Godelieve Engbersen
Foto Ellen den Ouden
Februari MaanScout Godelieve Engbersen: ‘Licht, ruimte, rust’. Méér door minder.
In deze drukke westerse wereld is er bij veel mensen gebrek aan het zo belangrijke “Licht, ruimte, rust”, graag laat ik hier in de maand maart het licht op schijnen. Godelieve: “de belangrijkste knop die we moeten omdraaien niet die van de thermostaat is, en wel de knop in ons hoofd!”

Godelieve Engbersen is sinds 1995 al actief binnen de stichting Zuinigheid met Stijl. Dit nadat zij de workshop ‘Je geld of je leven’ had gevolgd. Zij organiseert al 12 jaar lang de Niet-winkeldag in Tilburg. Dit jaar organiseert Godelieve met Zuinigheid met Stijl en Transition Town Tilburg voor de tweede keer de landelijke Consuminderdag. Het consuminderen als antwoord op méér, meer, meer. Vanuit een bezorgdheid voor het milieu alsook bezorgdheid om het welzijn van de westerse mens.

Op zondag 14 maart 2010 wordt in Tilburg een informatieve en gezellige Landelijke Consuminderdag georganiseerd. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de Kleine Aarde, de Mondiale Voetafdruk, Consuminderteams, Letskringen, 12ambachten, uitgeverij Genoeg, Omslag Eindhoven. Transition Towns, Consuminderen, Budgetteren, etc. Met een lezing van Jeanine Schreurs (onderzoeker en oud-hoofdredacteur van Genoeg), ‘Gelukkig Leven met Genoeg’ en ook een cabaretvoorstelling van Arie Vuijk, voor kinderen een workshop ‘Knutselen met afvalmateriaal’ en show van the Low Impact Man en nog veel meer.

Maart 2010….. een maand vol kansen….! Tevens oproep, de maand maart mee op te ruimen (elke ontmoeting heeft de maart MaanScout spullen weg te geven) alsook om deze vastenmaand eenvoudig/sober te leven; géén/minder alcohol….vlees?.Kom langs op de informele informatieavond donderdag 25 maart, ‘Alcohol, lust of last?’.

2010 staat voor Transition Town Tilburg in het teken van stimuleren van de lokale veerkracht via Transition Towns (think global, act local). Allerlei duurzame initiatieven weten elkaar te vinden, te voeden, stimuleren, via kennisdelen, weblogs, ontmoeting alsook via de activiteiten van de februari MaanScout.

Volg de activiteiten van Godelieve en de andere maanScouts op: http://maanscouts.blogspot.com

Mobiele versie afsluiten