Site pictogram Tilburgers.nl

Maquettebouwer Cees van den Hoek gaat door

De stadsmaquette van Tilburg – het Tilburg van de jaren ’50 – staat inmiddels alweer een paar weken op zijn nieuwe locate, in MFA Het Spoor, direct links bij de ingang van het multifunctionele wijkcentrum (MFA) aan de Schaepmanstraat. En deze is vandaag weer een stapje verder richting voltooiing gekomen.

Cees van den Hoek – maquettebouwer en één van de vaders c.q. opa’s die op Vaderdag een bouwpakketje ophaalden – heeft vrijdag 18 augustus 2017 zijn stukje Tilburg toegevoegd.

Met vrijwilliger Jacco bespreekt hij de vorderingen die de Stadsmaquette heeft gemaakt. “Die loopbrug over het spoor, die moet er ook komen, als ik daar nou een paar foto’s van zou hebben…” Jacco legt uit dat het dan wel erg klein wordt op een schaal van 1 op 1000. De brug was ongeveer twee meter breed, dus twee millimeter op schaal. “Toch moet het wel kunnen, die loopbrug, met een stukje metaal.” vindt Cees. 

De kavel van Cees ligt inmiddels op z’n plek, met eromheen lege grijze plekken. “Waar zijn die stukken?” Op de lege plekken liggen post-it-briefjes met zijn naam erop.

“Of ik die allemaal kan maken, weet ik nog niet hoor. Maar ik wil wel het stuk doen wat er op aansluit. Het wordt straks minder weer en dan gaan we minder vaak wandelen. En ik wil toch graag wat om handen hebben. Anders verveel ik me toch maar, en daar heb ik een hekel aan.”

Cees van den Hoek besluit om weer op pad te gaan en foto’s te maken en ook foto’s te zoeken van hoe het vroeger eruit heeft gezien, in de jaren ’50.

Als het aan Cees ligt komt die maquette wel af. Hij gaat in ieder geval ermee dóór!

 

Mobiele versie afsluiten