Site pictogram Tilburgers.nl

Marc Glaudemans nieuwe voorzitter Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF)

Marc Glaudemans wordt de nieuwe voorzitter van het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) Dat heeft het TIAFF vandaag bekend gemaakt.
Marc Glaudemans is directielid van Provincie Noord-Brabant. Daarvoor was hij academiedirecteur en lector Stedelijke Strategieën bij Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg. In de rol als lector was hij opdrachtgever voor twee films over internationale stedelijke ontwikkelingen.

TIAFF is verheugd om Marc Glaudemans te kunnen presenteren als nieuwe voorzitter. Met zijn kennis, ervaring, netwerk in architectuur en affiniteit met Tilburg en Brabant en film is de aanstelling van Marc een aanwinst voor het festival.

Marc Glaudemans in een reactie:  “In TIAFF herken ik een betrokken groep mensen met hart voor architectuur en film. De afgelopen editie was naar mijn mening kwalitatief sterk en had daarnaast ook nog eens een goede opkomst op een prachtlocatie. Graag ondersteun ik het enthousiaste team en deze jonge organisatie in het voortbouwen op de ervaringen van de eerdere edities. Tilburg verdient een filmfestival gericht op architectuur en stedelijke ontwikkeling, aangezien het ook een stad is die zelf als permanent living lab sleutelt aan haar ontwikkeling.”

Naast een nieuwe voorzitter verwelkomt TIAFF voor 2019 ook twee ambassadeurs van formaat. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en architect Nanne de Ru (Powerhouse Company) zetten zich als ambassadeur belangenloos in voor het festival.

TIAFF is een jaarlijks terugkerend festival over architectuur en de dagelijkse leefomgeving en toont op een toegankelijke wijze, middels film, de wereld van maatschappij, stad en architectuur.

Het thema van TIAFF 2019 is ‘The other side of city’. Met dit thema onderzoekt TIAFF de ruimte buiten de stad die in veel gevallen in dienst staat van de stad. Urbanisatie legt wereldwijd in grote mate beslag op het aardoppervlak, maar het areaal aan steden is relatief vergeleken met de ruimte die in dienst staat van de stad. Denk aan plekken zoals havens, data centers, windmolenparken, plekken voor voedselproductie, energieopwekking en mijnen. Terwijl wereldwijd mensen naar steden verhuizen en dorpen leeglopen, verandert het platteland in rap tempo. TIAFF is nieuwsgierig naar de impact van deze verandering op de fysieke ruimte en landschappen wereldwijd.

TIAFF vindt plaats op 12 en 13 april 2019 en heeft Cinecitta in de Willem II straat als locatie.

Mobiele versie afsluiten