Site pictogram Tilburgers.nl

Marc van Hintum nieuwe technische directeur Willem II

Marc van Hintum (@voetbal4kids)

Marc van Hintum treedt per 1 april 2011 in dienst als technisch directeur bij Willlem II, dat meldt de Tilburgse voetbalclub vandaag op de eigen website. Naast voetbaltechnische zaken gaat hij zich ook bezig houden met de scouting, de speurtocht naar nieuwe spelers die hij samen met Jan van Gool gaat opzetten. Marc van Hintum tekende een contract tot medio 2013.

Algemeen voorzitter Jan van Esch:  “Het is duidelijk dat wij met het oog op de toekomst behoefte hebben aan een man met know how en ervaring die onze organisatie op voetbalgebied wil gaan leiden. Onze ideeën over de toekomst van Willem II passen bij elkaar. Willem II moet een platform zijn waarop jonge spelers zich presenteren, presteren en doorgroeien. Dat moet worden gevoed uit een sterke, bij voorkeur regionale scouting. Er spreekt vertrouwen uit het feit dat Marc, ook wanneer Willem II degradeert, zich de komende jaren aan Willem II verbindt.”

Van Hintum is geen onbekende in Tilburg. Hij verdedigde tussen 1992 en 1997 in 114 wedstrijden het rood-wit-blauw van de Tricolores.

Na zijn voetbalcarrière bleef Van Hintum in de voetballerij actief. Zo was hij als assistent trainer actief bij het Poolse Polonia Warschau, begeleidde hij spelers bij de VVCS en bekleedde hij de functie van technisch directeur bij Vitesse.

Mobiele versie afsluiten