Site pictogram Tilburgers.nl

Margot Vanderstraeten krijgt E. du Perronprijs 2017

De E. du Perronprijs 2017 is toegekend aan Margot Vanderstraeten voor haar boek Mazzel tov. Mijn leven als werkstudente bij een orthodox-joodse familie. De jury eert Margot Vanderstraeten omdat zij een fascinerend boek schreef waarin ze een inkijkje geeft in de besloten gemeenschap van een orthodox-joods gezin: het anders-zijn worden intelligent besproken. Mazzel tov toont hoe je, ondanks deze grote verschillen, van elkaar kunt leren en met elkaar kunt leven. De andere genomineerden waren Alex Boogers (Onder een hemel van sproeten) en Tommy Wieringa (De heilige Rita).

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2.500 euro en een textiel object, ontworpen door studio by aaaa (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het TextielMuseum in Tilburg.

De uitreiking vindt plaats op woensdag 18 april, aanvang 20.00 uur bij brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc), Spoorlaan 21 te Tilburg. Voorafgaand aan de uitreiking houdt Marja Pruis, schrijver en redacteur van De Groene Amsterdammer, de E. du Perronlezing over arrogantie.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc). In 2016 won Stefan Hertmans de prijs voor zijn roman De bekeerlinge. Eerdere laureaten waren Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Warna Oosterbaan en Theo Baart (2015), Mohammed Benzakour (2013), Koen Peeters (2012), Ramsey Nasr (2011), Alice Boot & Rob Woortman (2010), Abdelkader Benali (2009), Adriaan van Dis (2008) en Guus Kuijer (2007).

Mobiele versie afsluiten