Site pictogram Tilburgers.nl

Meer dan 300 kunstenaars tijdens Incubate expositie: Open Source

De koepelhal, onderdeel van de spoorzone, is dit jaar de locatie voor de Open Source Expo

Het Tilburgse Incubate  vestigt record op record tijdens de jaarlijkse organisatie van de cutting-edge”cultuur in Tilburg.  Ditmaal betreft het record de Open Source Expo waar meer dan 300 kunstenaars gaan deelnemen tijdens de editie van  2012. Artistiek leider  Vincent Koreman hierover : “De Open Source Expo was een groot succes vorig jaar. Dat is ook te zien in het feit dat er dit jaar drie keer zoveel kunstenaars meedoen. Ik ben ontzettend trots dat we dit kunnen presenteren naast internationaal vermaarde kunstenaars als Santiago Sierra en Leah Capaldi. Ik kan niet wachten tot het september is!”. Tussen april en juni gaf Incubate iedereen de kans om werk in te dienen voor de Open Source Expo. Alle soorten werk waren toegestaan en niemand zou worden afgewezen. Van de aangemelde werken selecteert curator Merijn Denkers een werk per kunstenaar om tijdens Incubate tentoon te stellen.

De Open Source Expo was in het Faxx-gebouw in 2011

Dit leverde meer dan driehonderd aanmeldingen op waarvan werk op Incubate gratis te zien zal zijn in de Koepelhal in Tilburg, bij het spoor aan het NS-plein.

Incubate brengt gedreven door artistieke vernieuwing meer dan 250 culturele voorlopers. Zo creeërt het festival een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. Incubate vindt plaats van 10 tot en met 16 september 2012 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van boerderij tot popzaal.

De ticketverkoop is reeds gestart. Naast passe-partouts voor alle zeven dagen zijn er ook nog dagkaarten beschikbaar in de voorverkoop. Kaarten zijn te koop op www.incubate.org, bij Free Record Shop in Nederland en België en bij Sounds Records en 013 in Tilburg.

Mobiele versie afsluiten